RECENSIE: P!nk - Beautiful Trauma

Pink
2017-12-12 Vijf jaar lang heeft zij haar fans laten wachten op iets nieuws maar Pink is weer helemaal terug. De single ‘What About Us’ die in augustus vooraf ging aan haar zevende album, behoort nu al tot de meest gedraaide tracks van 2017. Op dit moment lijkt Beautiful Trauma hard op weg om tot de meest populaire albums van het jaar gerekend te kunnen worden.

Even leek het er op dat de stoere Amerikaanse zich op andermans werk zou gaan storten, gezien de vertolkingen die zij eerder maakte van ‘Lucy In The Sky With Diamonds’ en ‘White Rabbit’ voor respectievelijk een Netflix-serie en een filmsoundtrack. Ook van de laatste samenwerkingen met Sia en country-zanger Kenny Chesney is niets terug te vinden op dit nieuwe album. Voor Beautiful Trauma zijn maar liefst vijftig nieuwe songs geschreven, waarvan er uiteindelijk dertien zijn geselecteerd.

Na een onstuimige jeugd, inclusief heftig drugsverleden, en een al op vroege leeftijd zeer succesvolle muziekcarrière die een grote psychische druk met zich meebracht, lijkt de 38-jarige zangeres tegenwoordig een bepaalde stabiliteit te hebben gevonden, maar ondanks een gelukkig gezinsleven heeft Pink nauwelijks aan bevlogenheid en zeggingskracht ingeboet. Zo blijkt haar sociale bewogenheid in het krachtige ‘What About Us’, over het gevoel in de steek te zijn gelaten door de grote leiders, en trekt zij ongemeen fel van leer in ‘Revenge’, het duet dat zij met Eminem heeft opgenomen. Nog altijd neemt Pink dus geen blad voor de mond, maar weet zij haar boodschap dikwijls iets genuanceerder uit te drukken dan voorheen het geval was. Zeer recent bekende de zangeres alle hoop om ooit nog eens de award voor ‘het braafste meisje van de klas’ te winnen, definitief te hebben opgegeven. Die ambitie lijkt nu plaats te hebben gemaakt voor het behalen van een rap-Grammy.

Met Eminem heeft zij al vaker de juiste persoon gevonden om teleurstellingen, frustraties en woede om te zetten in creativiteit en ook nu is de samenwerking vruchtbaar gebleken. Een grote hoeveelheid wijn na het schrijven van de tekst en één telefoontje dat daarop volgde, waren genoeg om wederom een afspraak met de rapper in de studio te bewerkstelligen. Het bleek prima in zijn huidige en overigens drukke schema te passen. Marshal Mathers schijnt zelf namelijk ook bezig te zijn met het opnemen van een nieuw album, maar een en ander heeft door de nasleep van zijn stukgelopen huwelijk enorme vertraging opgelopen. Een stukgelopen huwelijk vormt ook op Beautiful Trauma de basis van veel teksten, maar tegelijkertijd is er ook hoop en positiviteit die het gevolg zijn van het nieuwe geluk dat Pink inmiddels heeft gevonden. Het zorgt voor wat opgewekte popgeluiden die allesbehalve vernieuwend zijn, maar samen met enkele clichématige folkpopliedjes is er weer een goed excuus om binnenkort enkele optredens in Europa aan te kondigen voor het volgende jaar. De fans hebben dus in ieder geval weer iets om naar uit te kijken.
Recensent:Jeroen Bakker Artiest:P!nk Label:RCA Records
Cover Mr. Big - Defying Gravity

Mr. Big - Defying GravityEerlijk is eerlijk: bij het horen van de naam Mr. Big kwamen ook wij niet...

Cover Sheewawah - Alles In Kleur

Sheewawah - Alles In Kleur Sheewawah is een nieuwe Nederlandse rootsrockband, die bestaat uit zanger,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT