RECENSIE: Miley Cyrus - Younger Now

Cyrus
recensie cijfer 2017-12-01 De carrière van Miley Cyrus is een ware rollercoaster. Nadat ze als Disney Channel-ster Hannah Montana en onder haar eigen naam succesvolle platen had gemaakt, besloot ze het in 2010 met het album Can't Be Tamed over een hele andere boeg te gooien. De daarop volgende jaren heeft de zangeres het muzikaal niet onverdienstelijk gedaan, maar stond ze voornamelijk in de spotlight vanwege haar controversiële uitspattingen. Schuren met Robin Thicke, paaldansen voor een zaal tieners: niets leek te gek. De studententijd lijkt echter alweer achter de rug te zijn. Met het album Younger Now zijn de wilde haren verdwenen en gaan we terug naar de pop en country die we al een tijdje niet meer van haar gehoord hebben.

”Feels like I just woke up, like all this time I've been asleep”" en ”No one stays the same, (...) change is a thing you can count on”. Miley laat er geen gras over groeien: op het titelnummer 'Younger Now' laat ze weten blij te zijn met die verandering. Het is een onvervalst popnummer, net als het daaropvolgende ‘Malibu’. Met ‘Rainbowland’, een samenwerking met peettante Dolly Parton, wordt een blik country open getrokken die op de rest van de plaat een grotere rol gaat spelen. En dat doet ze niet onverdienstelijk, want met ’Week Without You’, ‘I Would Die For You’, ‘Thinkin’ en ‘Love Someone’ staan er nog genoeg prima nummers op de plaat.

Eerlijk is eerlijk: deze bravere Miley levert ook veel bravere muziek af. Na de dance-georiënteerde pop en het experimentele album met The Flaming Lips zijn de nummers op haar nieuwe plaat behoorlijk tam. Het is dan ook moeilijk te zeggen of dit album een aanrader is voor fans van haar eerdere werk. Miley Cyrus laat met dit album in ieder geval zien dat ze ook zonder poespas muzikaal behoorlijk sterk staat. ”I feel so much younger now”, zingt ze terecht in het titelnummer. Ze mag met Younger Now dan totaal niet vernieuwend uit de hoek komen, het is behoorlijk verfrissend om haar op deze manier te horen.

Recensent:Robin Hogenboom Artiest:Miley Cyrus Label:Sony Music
Nordgarden

Nordgarden - ChangesEen optreden van Bruce Springsteen zou voor altijd zijn leven veranderen. Nu,...

Cover Wyclef Jean - Carnival III: The Fall And Rise Of A Refugee

Wyclef Jean - Carnival III: The Fall And Rise Of A Refugee hiphopalbums ooit. Deel II van The Carnival was een swingend feestje met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT