RECENSIE: Nele Needs A Holiday - Love Yeah

Nele
recensie cijfer 2017-11-07 De Belgische Nele van den Broeck heeft ondanks haar jonge leeftijd (32) al een indrukwekkende CV opgebouwd. Ze is presentatrice, actrice, regisseur, columnist en onder de noemer Nele Needs A Holiday ook nog eens muzikaal actief. In 2014 kwam debuutalbum It’s My Party uit, een plaat die vooral opviel door haar humoristische teksten en herkenbare thema’s. Na drie jaar komt Nele Needs A Holiday nu met een vervolg: Love Yeah.

En vanaf het openingsnummer, het zomerse ‘CV’, is meteen duidelijk dat er qua treffende teksten weinig veranderd is. Muzikaal is het echter een stuk beter aangekleed. Het album heeft een duidelijke rode draad: alle nummers gaan over het al dan niet slagen van een relatie. Daarnaast moeten de nummer volgens Nele’s website gezien worden als een verslag aan haar mede ruimtewezens van de planeet Pelgium. Ondanks dit centrale thema en de korte duur van de plaat (binnen dertig minuten zijn alle aliens van de benodigde informatie voorzien) wordt er flink geëxperimenteerd met verschillende muziekstijlen. Zo gaan we van het Adele-achtige ‘We’ll See’ naar het nummer ‘Bodybuilder’ dat haast van Lady Gaga had kunnen zijn. En horen we in ‘Like My Mom’ nou snippers van KT Tunstall’s ‘Suddenly I See’?

En daar zit ook een nadeel aan. Meer dan eens bekruipt ons het gevoel dat we een nummer of een deel ervan al eerder hebben gehoord. Jammer, want een project als Nele Needs A Holiday verdient meer lof dan dat. Het tweede album is een mooie uitlaadklep geworden voor een muzikant die durft te experimenteren en is een mooie omlijsting voor haar teksten geworden. Love Yeah geeft in elk geval genoeg fris materiaal voor de clubtour in december!
Recensent:Robin Hogenboom Artiest:Nele Needs A Holiday Label:News
Cover The Fiscus - Silly Fashion

The Fiscus - Silly FashionDe Amsterdamse indieband The Fiscus bestaat uit vier vrienden en werd in...

Cover Cut Copy - Haiku From Zero

Cut Copy - Haiku From Zero Haiku From Zero is het vijfde album van het Australische collectief Cut...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT