RECENSIE: Bacon Fat Louis - The Glorious Gospel & Blues Of Henry Sloan

Fat Bacon
recensie cijfer 2018-02-20 Het nieuwe album van Bacon Fat Louis is een prachtig bewaarexemplaar. The Glorious Gospel And Blues Of Henry Sloan is verwerkt in een mooi boekwerk dat nog het meeste als een sprookjesboek oogt. Het boekwerk vertelt met mooie tekeningen het klassieke verhaal van een bluesgitarist die zijn ziel aan de duivel verkoopt. Achterin het boekwerk kun je de CD vinden.

Henry Sloan is een oude deltabluesmuzikant. Een collega van Robert Johnson en Son House. De CD vertelt een vrije interpretatie van het verhaal van de muzikant. Geheel in stijl, want ook de mannen van Bacon Fat Louis spelen hoofdzakelijk op zelfgemaakte instrumenten. Het drietal van Bacon Fat Louis put uit de combinatie van gitaar, drums, mondharmonica en zang. Het resultaat is een zeer energieke rock ’n roll mix. Je hoort duidelijk de invloeden van de deltablues terug, maar Bacon Fat Louis geeft een rauwe interpretatie die bijna tegen de punk aanleunt.

Een hoogtepunt is bijvoorbeeld ‘Nobody But You’. Het nummer kent een rock ’n roll ritme met houtblok en drums. De mondharmonica stuwt het ritme verder op en het refrein voelt catchy aan. Het kost weinig creativiteit om bij dit nummer een swingende live vertolking voor te stellen. Tijdens ‘Don’t Hurt Me So’ doen ze iets vergelijkbaars, maar wordt er op verrassende wijze een stukje gospel door de muziek gemixt.

Bacon Fat Louis maakt met The Glorious Gospel And Blues Of Henry Sloan een leuk conceptalbum waar vooral de energie vanaf spat. De mannen spelen rock ’n roll en laten dit weten ook! Er zijn enkele momenten waarop het gas teruggenomen wordt, maar deze lijken in het algemeen vooral voorbereiding om daarna weer lekker los te kunnen gaan. Desondanks is het sfeervollere ‘Never Enough’ het hoogtepunt van de cd. De slidegitaar krijgt hier meer ruimte om langzaam te janken. De combinatie van (slide)gitaar, drums en mondharmonica maken dat er leuk gespeeld kan worden met tempo van liedjes. Deze plaat zal dan ook vooral live aanschouwd moeten worden.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Bacon Fat Louis Label:Eigen Beheer
Cover Converge - The Dusk In Us

Converge - The Dusk In UsWie het over Converge heeft, zal in gegarandeerd in dezelfde zin nog over...

Cover Paloma Faith - The Architect

Paloma Faith - The Architect Paloma Faith is hard op weg om een hele grote te worden. In haar eigen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT