RECENSIE: The Men (USA) - Drift

Men
2018-03-29 The Men uit Brooklyn, New York schept er een duivels genoegen in om de achteloze luisteraar in verwarring achter te laten. Bij elk nummer op het album lijkt er een andere band aan het werk te zijn. De kracht van veelzijdigheid? Een gebrek aan een eigen geluid? Of toch dat duivelse genoegen? Laten we het voorlopig bij die laatste optie houden.

The Men debuteerde in 2010 op plaat en sindsdien trakteren ‘de mannen’ de wereld vrijwel elk jaar op een nieuw album. Hun nieuwste release draagt de titel Drift.

The Men bestaat uit Mark Perro en Nick Chiericozzi (beiden zang en gitaar) en de ritmesectie Rich Samis (drums) en Kevin Faulkner (bas). In de studio wordt het instrumentarium aangevuld met (o.a.) klarinet, saxofoon, conga, elektrische piano en een pedal steel gitaar. Met meerdere songwriters in de band en een uitgebreid instrumentarium schiet The Men op Drift alle kanten op.

De cd opent met opzwepende electrorock: ‘Maybe I’m Crazy’, gevolgd door het bezwerende ‘When I Held You In My Arms’ waarvan de drumtrack en basloop ‘geleend’ lijken van de Stooges-klassieker ‘Dirt’. Dankzij de repeterende tonen van de elektrische piano en baslijn, gecombineerd met de hijgerige zang, klinkt The Men op ‘Secret Light’ meer als Suicide doing krautrock. Hierna trakteert de band de luisteraar op een luchtig countrypopdeuntje in de vorm van ‘Rose On Top Of The World’.

De heftigste song van het album, de punkrocktrack ‘Killed Someone’ gaat naadloos over in het gitaargetokkel van de instrumentale track ‘Sleep’. De plaat sluit af met ‘Come To Me’ dat niet zou misstaan op een Townes Van Zandt album.

Dit allegaartje aan songmateriaal levert zeker geen coherente plaat op, maar in ieder geval wel een heel vermakelijk album. Hebben The Men het toch (weer) geflikt om de luisteraar in verwarring achter te laten. De volgende keer ben je in ieder geval gewaarschuwd!
Recensent:Bart Slaats Artiest:The Men (USA) Label:Sacred Bones Records
Cover Jackson MacIntosh - My Dark Side

Jackson MacIntosh - My Dark SideVoor een album dat My Dark Side heet, bevat deze eerste soloplaat van...

Shrimp

A Tale Of Golden Keys - Shrimp Hoe je het ook wendt of keert, zeker in de hedendaagse muziekwereld moet je...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT