RECENSIE: Holly Miranda - Mutual Horses

Miranda
recensie cijfer 2018-04-18 De Amerikaanse zangeres Holly Miranda groeide op in Nashville en Detroit, allebei steden met een rijke muzikale historie. Ze leerde zichzelf piano spelen en later gitaar en begon al vroeg liedjes te schrijven. Uiteindelijk verhuisde ze naar New York en wist ze al op haar zeventiende haar eerste platendeal te tekenen. Je kunt dus wel zeggen dat ze een uiterst getalenteerde dame is en dat kun je ook terug horen in haar muziek. Mutual Horse is alweer haar vierde album en die klinkt weer net even anders dan wat we van haar gewend zijn.

Wat vooral opvalt, zijn de rijke en sprankelende arrangementen, die de in totaal veertien liedjes een warm gevoel geven. Ook klinken veel nummers redelijk funky zoals bijvoorbeeld het zompig swingende ‘Golden Spiral’ en ‘Exquisite’, waarop ook TV On The Radio’s Kyp Malone te horen is. Een maand voor de release overleed haar moeder nadat ze al lang ziek was. Hierdoor krijgen sommige liedjes een andere lading, zoals het liefdevolle ‘All Of The Way’. Op het naar haar moeder vernoemde ‘Gina’ horen we haar zingen met Miranda’s zus, een opname die Miranda pas kort geleden vond en waarmee ze haar moeder nu kan eren en voor eeuwig vastleggen.

Met haar krachtige rauwe stem kan ze deze emotie treffend vangen en kan Miranda indrukwekkend uithalen. Ze zingt boordevol soul wat goed te horen is in het popliedje ‘To Be Loved’. Dit heeft ze waarschijnlijk geleerd toen ze op jonge leeftijd in de kerk zong. Tegelijkertijd kan ze ook met een mooie snik zingen, wat ze misschien wel in Nashville heeft opgepikt. Het zorgt dat je graag naar haar stem wilt luisteren en wat de liedjes iets melancholisch geeft, alsof ze een arm om je heen legt en je even je hoofd op haar schouder mag laten rusten.

Dat is iets wat je maar al te graag wil doen wanneer je naar nummers als ‘Let Her Go’ of ‘Sing Like My Life’ zit te luisteren. Mutual Horse is een album dat helend werkt voor Holly Miranda maar dat ook voor haar luisteraars kan zijn. Door de weelderige arrangementen en de funky invloeden wordt het geen tranendal, maar een sfeervolle langspeler die je graag keer op keer wilt horen.
Recensent:Ronald Kats Artiest:Holly Miranda Label:Orchard Records
Glorious Sons

The Glorious Sons - Young Beauties And FoolsDat de rock uit de jaren zestig en zeventig tegenwoordig tot de verbeelding...

Cover Alwaid - The Machine And The Beast

Alwaid - The Machine And The Beast Alwaid is een uit Frankrijk afkomstige metalband. Het in Lille residerende...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT