RECENSIE: Peter Kernel - The Size Of The Night

Kernel
recensie cijfer 2018-07-13 Hoe kan het dat je iemand jarenlang haat om dan uiteindelijk toch samen muziek met die persoon te gaan maken. Klinkt gek, maar dat is precies hoe het is gegaan tussen Barbara Lehnhoff en Aris Bassetti. De twee zaten samen op een Design School in Zwitserland en konden elkaar niet luchten of zien, totdat ze werk van elkaar zagen en samen nummers gingen schrijven en besloten op te treden onder de naam Peter Kernel.

Deze samenwerking levert inmiddels het vierde album The Size Of The Night op. Dat dit album donker is, is een understatement. De twee muzikanten nemen de luisteraar mee op reis naar de meest mysterieuze en duistere delen van hun leven. Dit begint al bij opener ‘There’s Nothing Like You’. Er wordt in de eerste dertig seconden een beetje geneuried en op bekkens geslagen. Het trekt de aandacht maar voor een doorsnee muziekliefhebber kan dit nogal raar in de oren klinken. Deze duistere toon samen met het schelle stemgeluid van Lehnhoff maakt het een bijzondere track.

Het eerste nummer is weliswaar een beetje misleidend. De rest van het album is lang niet zo duister en Lehnhoff laat haar stem niet meer zo schel klinken. Toch blijkt de reis naar het mysterie nog niet afgelopen is te horen op ‘The Shape Of Your Face In Space’. Dit heeft een Pink Floyd vibemet een Indiase twist door de manier waarop de drums, gitaar en bas worden gebruikt en dat ligt lekker in het gehoor.

The Size Of The Night vind ondergetekende persoonlijk meer experimentele kunst in de vorm van muziek met een achterliggend doel, namelijk: een statement maken. Dit is niet slecht, integendeel juist. Muziek is er om je zelfexpressie kwijt te kunnen. Maar, met dit soort experimentele muziek vang je toch een minder grote doelgroep en dat is jammer want Peter Kernel heeft talent.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Peter Kernel Label:Sonic Rendezvous
Cover Patrick McCallion - Keep Smiling

Patrick McCallion - Keep SmilingDe titel van de EP van de Engelse zanger Patrick McCallion had zo op zijn...

Cover Susanna - Go Dig My Grave

Susanna - Go Dig My Grave Susanna Karolina Wallumrød (1979) is een Noorse folkzangeres die met minimale...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT