RECENSIE: The Brahms - Me And My Damn Dreams

Brahms
2018-04-09 Hits schrijven: de ene band heeft er een neus voor en draait er zijn hand niet voor om, de andere band lukt het maar niet en de volgende is er niet naar op zoek. The Brahms valt in de eerste categorie en lijkt ze bijna achteloos uit de mouw the schudden. Na al meerdere 3FM megahits op hun naam te hebben geschreven, is het dan nu eindelijk tijd voor hun eerste volledige langspeler Me And My Damn Dreams.

Samen met producer Larry Hibbitt, die eerder onder andere met Nothing But Thieves en Sundara Karma samen werkte, nam de Utrechtse groep de nieuwe plaat op in Londen. Eerste single ‘Sleep’ snelde het nieuwe werk vooruit en werd goed ontvangen. Ondertussen werd ook nog even voor Train in AFAS Live het voorprogramma verzorgd en voor Kensington zelfs in de Ziggo Dome. En het lijkt wel of ze dit soort zalen in gedachten hadden bij het schrijven van de nieuwe nummers. Ze klinken namelijk stevig en groots en gemaakt voor het grotere werk.

Het zal ook de invloed van Hibbitt zijn, die de band tot grotere proporties op heeft geblazen. Openingsnummer ‘I Like To Listen To You Talk’ laat direct dit nieuwe geluid horen en is een keiharde meezinger. De titeltrack ‘Me And My Damn Dreams’ heeft een fijne sfeer en hier bewijst de band weer dat ze zeer bedreven zijn in het schrijven van pakkende liedjes. Maar het wat overgeproduceerde ‘Forever’ laat horen, dat de band misschien wel eens te makkelijk wil scoren. Na meerdere luisterbeurten gaan veel nummers ook wel erg op elkaar lijken. Samen met de drakerige afsluiter ‘Stranger Now’ geeft het aan dat ze er ook nog niet helemaal zijn.

Zonder twijfel kan gesteld worden dat The Brahms een getalenteerde groep is met heel veel potentie. Ze hebben zich een krachtig geluid aangemeten dat veel mogelijkheden biedt en lijken een blauwdruk voor hits te hebben. Ze zullen de keuze moeten maken of ze hiermee gemakzuchtig een hitmachine willen aanslingeren en ten koste van kwaliteit voor de grote massa willen gaan, of hun creatieve muziekhart volgen én laten spreken.
Recensent:Ronald Kats Artiest:The Brahms Label:Pias
Cover Tricklebolt - Tricklebolt

Tricklebolt - TrickleboltZoete herinneringen aan vakanties uit zijn vroegste jeugd heeft uw recensent...

Soccer Mommy

Soccer Mommy - Still Clean Een van de hoogtepunten van SXSW 2018, het belangrijkste showcase festival in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT