RECENSIE: Hinds - I Don't Run

Hinds
2018-08-06 Qua artwork zit het met Hinds wel goed. De ietwat korzelige foto die de albumhoes van I Don’t Run siert kan zo uit de jaren `60 komen. Een lage resolutie, vier meisjes die zich navenant gekleed hebben, een vreemdsoortig bladerenboeket op de achtergrond. Ja, dat past wel bij de surfrock en indiepop die de Spaanse meiden maken.

Alleen is het zo jammer dat ze niet kunnen zingen. God mag weten welke producer – en God weet het: aan het album werkten onder meer Gordon Raphael en Shwan Everett mee – er in de studio heeft zitten foeteren, maar het moet een luid kabaal zijn geweest.

Opvallend: als een van de meiden zingt, dan gaat het nog wel. Neem het lome ‘Linda’, waarop de zang niet geweldig is, maar wel min of meer toonvast. Helaas zingen de meiden meestal door elkaar heen. Op ‘Finally Floating’ komt de valse samenzang tot een ijzingwekkend hoogtepunt. Vergelijkingen schieten tekort om aan te geven hoe vals de vrouwen samen klinken.

En dat is jammer, want de onbevangen indiepop van Hinds is instrumentaal best oké. ‘Soberland’ heeft een leuke riff, ‘New For You’ is aanstekelijk en aan het eind van datzelfde wordt zelfs een leuk trucje uitgevoerd met twee tegen elkaar in spelende gitaren. Tegelijk moet de luisteraar constateren dat de liedjes niet geweldig veel om het lijf hebben. De beats zijn vrij simpel, de afwisseling van de tracks is niet gigantisch en ook in de liedjes zelf is de variatie ver te zoeken. Soms proberen de dames dat met een hysterische stemverheffing alsnog te bewerkstellingen, maar dat is om al eerder aangevoerde redenen een verkeerde afslag.

Al met al kan je je toch afvragen of de vrouwen niet beter af zouden zijn met een echte zangeres in hun midden. Het nieuwe kampvuurliedjes met liters sangria wordt nu nauwelijks ontstegen, en dat is vooral te danken aan de vocalen. En daar helpen ook de grappige teksten niet tegen. In plaats van een leuk surfplaatje voor op de achtergrond is I Don’t Run nu een snerpend album geworden waar je geen strandfeestje mee opvrolijkt.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Hinds Label:News
Cover Jurgen Burdorf - Picking Up Steam

Jurgen Burdorf - Picking Up Steam Jurgen Burdorf is een nog niet een heel bekende muzikant, toch heeft de...

Sunflower

Sunflower Bean - Twentytwo In Blue Een kijkje op de Wikipedia-pagina van Sunflower Bean , die met Twentytwo In...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT