RECENSIE: Goat Girl - Goat Girl

Goat Girl
2018-07-10 Als Britten ergens goed in zijn geworden, dan is dat het hypen van opkomende indiebands. Een van de bands waar we de afgelopen jaren lekker voor zijn gemaakt is Goat Girl. En terecht: vooral single 'Cracker Drool' klonk smeuïg, met een lekker tempo, catchy gitaarloopjes en fijne contrasten. Een prima nummer om de alternatieve festivals mee te bestormen. Twee jaar na het tekenen bij label Rough Trade is het tijd voor hun self-titled debuut en tijd om de hoge verwachtingen in te lossen.

Maar dat blijkt helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Hoewel een mix van onder andere indierock, country en punk op papier interessant klinkt, blijkt het eindresultaat minder overtuigend. Veelzeggend is dat de eerdere single 'Cracker Drool' ook op het debuutalbum weer het hoogtepunt is. De overige achttien nummers (goed voor viertig minuten) maken weinig indruk, waardoor de CD grotendeels aan je voorbijgaat. De grote boosdoener is de eentonige zang, en hoewel de gitaren dit hadden kunnen opvangen, wordt er ook instrumentaal te weinig gevarieerd om het geheel boeiend te houden. Dit wordt bevestigd tijdens nummers als 'I Don't Care Pt. 1', 'Slowly Reclines' en 'Country Sleaze': over het geheel zijn het geen interessante nummers, maar de spaarzame momenten dat ze wat aan kracht bij lijken te zetten, leveren nog wat prima passages op. Ook 'The Man With No Heart And No Brain' en 'The Man' weten de aandacht nog wel te trekken, maar bij het saaie 'Lay Down' verliest het album een hoop luisteraars.

Bands die zich tegendraads opstellen leveren dikwijls de meeste creatieve platen af, maar in dit geval gaat dat helaas niet op. Hoewel Goat Girl hoorbaar op zoek is geweest naar een spannend geluid is het eindresultaat alles behalve boeiend geworden. De potentie sijpelt her en der nog wel door, maar de creatieve titels van de nummers maken op de hoes meer indruk dan de nummers muzikaal doen. Wellicht werkt de muziek als opener van een festival op een zonnige middag, maar de kans dat je achteraf direct het album aanschaft lijkt klein.
Recensent:Robin Hogenboom Artiest:Goat Girl Label:Rough Trade Records
Cover Makeness - Loud Patterns

Makeness - Loud PatternsDe Schot Kyle Molleson is songwriter en producer en levert met Loud Patterns...

Cover Micah P. Hinson - At The British Broadcasting Corporation

Micah P. Hinson - At The British Broadcasting Corporation Niets verwachtend zette uw recensent het album aan en wachtte rustig af...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT