RECENSIE: Hot Snakes - Jericho Sirens

Hot Snakes
recensie cijfer 2018-06-12 Ze stonden bekend om hun meedogenloze rock met ziedende gitaar riffs en in gewapend beton gegoten drumwerk dat niets en niemand ontziend over je heen denderde. Het bleef lange tijd stil tot er een korte reünie op gang kwam en nu ligt, veertien jaar na het laatste wapenfeit, een fonkelnieuwe plaat van Hot Snakes in de vorm van Jericho Sirens.

Het goede nieuws is dat het niet voelt als een reünie of een doorstart, maar meer een voortzetting van waar ze gebleven waren. Nog beter nieuws is, dat de band in haar afwezigheid blijkbaar zoveel nieuwe energie heeft getankt, dat de tien nieuwe nummers als goed gerichte projectielen inslaan. Nummers als ‘I Need A Doctor’ klinken rauw en fel, waarbij de bandleden als jonge honden tekeer gaan. Het heftige ‘Having Another?’ zit bijna tegen het hysterische aan.

Er wordt achteloos tussen diverse rock stijlen geschakeld met een dikke punk houding. Het gitaarwerk is, zoals te verwachten, van grote klasse met geweldige riffs die erg stevig maar tegelijkertijd helder klinken zoals in ‘Six Wave Hold-Down’. Het titelnummer maakt doeltreffend gebruik van een melodica die af en toe tussen het gitaar en drumgeweld door, wat klaaglijk zucht. Het geeft het nummer een extra dimensie en het sluitstuk ‘Death Of A Sportsman’ lijkt hierop verder te borduren.

Hot Snakes blijkt inderdaad nog helemaal “hot” te zijn met rock nummers die je vol in het gelaat treffen. Zelden zul je een band, die al zo lang bestaat, zo bevlogen tekeer horen gaan en met zoveel kracht hun muziek gestalte geven. Op deze manier kan de band nog decennia lang mee.
Recensent:Ronald Kats Artiest:Hot Snakes Label:Subpop
Cover Stills & Collins - Everybody Knows

Stills & Collins - Everybody Knows Stephen Stills en Judy Collins zijn twee van de bekendste artiesten van...

Cover Durand Jones & the Indications - Durand Jones & The Indications

Durand Jones & the Indications - Durand Jones & The Indications Het verhaal begint als Durand Jones door zijn oma naar het jeugdkoor wordt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT