RECENSIE: Steven Troch Band - Rhymes For Mellow Minds

Steven Troch
2018-07-30 Steven Troch draait al jaren mee in de internationale blues. Als harpist won hij verscheidene prijzen en deelde het podium met mannen als Charlie Musselwhite, Mr. Sipp en Jon Primer. Rhymes For Mellow Minds is opgenomen met de eigen band van Steven Troch, de Steven Troch Band genaamd. Troch wordt daarbij ondersteund met Belgische en Nederlandse muzikanten.

De plaat blinkt uit in opgewektheid. Verwacht bij Steven Troch geen lange lijdensweg en uitgerekte gitaarsolo’s. Hij put uit de vrolijkere invloeden van de blues. Een beetje jazz, wat New Orleans invloeden en swingende country. Dit aangevuld met zijn enthousiaste harpspel.

‘Troubled One’ is een lied dat als aankondiging voor een circusvoorstelling voelt. Troch zingt in jazzy tonen en het Hammond orgeltje ondersteunt swingend. Iets heel anders is ‘Long Long Beard’. De band speelt een ritme dat nog het meest doet denken aan een optrekkende treinen door de verstrekken Amerikaanse landschappen. Het mondharmonicaspel van Troch lijkt hier geïnspireerd door de Old Crow Medicine Show. In combinatie met een vleugje gospel staat er een voortreffelijk, aanstekelijk countrynummer.

Nummers duren daarbij eigenlijk nooit langer dan drie minuten. Uitzondering is het stomende ‘Walk Away’. Het rock ’n roll ritme maakt er een swingende finale van. Het is iets meer traditionele blues, maar het energieke tempo stemt net zo goed vrolijk. Het had hier zo om een nummer van Kim Wilson en zijn Fabulous Thunderbirds kunnen gaan.

Rhymes For Mellow Minds stemt je vrolijk. Dat doet Steven Troch heel knap met zijn Nederlandse en Belgische begeleiding. Het is geen blues die je meesleept, maar in het zonnetje stemt Steven je vrolijk en bouwt hij een feestje. Dat maakt dat het gezelschap prima geschikt is voor de bluesfestivals om in de stijl van Pokey LaFarge een traditioneel Amerikaans feestje te bouwen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Steven Troch Band Label:News
Cover The Common Sense - Mankind`s Worst To Know

Our Common Sense - Mankind`s Worst To KnowDat de Vlaamse bodem rijk is aan zware metalen was al een tijdje bekend. De...

Cover Jasper Steverlinck - Night Prayer

Jasper Steverlinck - Night Prayer Jasper Steverlinck zou je kunnen kennen van Arid, een Belgische rockband...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT