RECENSIE: CocoRosie - The Adventures of Ghosthorse and Stillborn

Cocorosie - The Adventure of
2007-04-25 Als opener ‘Rainbow Warriors’ zo’n twintig seconden onderweg is, is al duidelijk dat de zusjes van Cocorosie zich op hun nieuwste album The Adventures Of Ghosthorse And Stillborn meer dan ooit hebben laten beïnvloeden door hiphop. Natuurlijk waren er in de freakfolk van Sierra en Bianca Casady altijd al hiphop-invloeden te horen, maar nu zijn ze echt overduidelijk. ‘Rainbow Warriors’ is opgebouwd rond een stevige hiphop-beat. Bovendien wordt er gerapt en horen we zelfs scratches. Ook nummers als ‘Promise’, ‘Werewolf’, ‘Animals’ en ‘Raphael’ zijn opgebouwd rond hiphop-achtige beats en er wordt regelmatig gerapt.

Natuurlijk staan er op The Adventures Of Ghosthorse And Stillborn ook de van Cocorosie bekende kleine, vaak wat vage liedjes, zoals ‘Bloody Twins’, ‘Sunshine’, ‘Black Poppies’ en afsluiter ‘Miracle’. Op dit laatste nummer horen we ook geestverwant Antony (ja, die van de Johnsons) meezingen. Zijn kermerkende stem gaat goed samen met de minstens net zo kenmerkende stemmen van de zusters Casady.

Het prijsnummer van The Adventures Of Ghosthorse And Stillborn is wat mij betreft ‘Japan’. Dit nummer is opgebouwd rond een beat die wel wat hiphop-achtigs heeft, maar ook niet misstaan had op een Tom Waits album. In het midden komt er een rustig stuk met opera-achtige zang om vervolgens de beat weer op te pakken. In één woord geweldig.

Cocorosie maakt met dit album een grote stap voorwaarts en klinkt anders dan voorheen, maar tegelijkertijd toch heel vertrouwd.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:CocoRosie Label:Touch & Go
65 Days of Static - Destruction of Small Ideas

65DaysofStatic - The Destruction of Small Ideas 65daysofstatic , ook wel afgekort als 65dos, is een buitenbeentje in de...

Macy Gray - Big

Macy Gray - Big Toen Macy Gray in 1999 debuteerde met het fantastische On how life is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT