RECENSIE: Howart - Howart

Howart
2018-08-15 Een psychedelisch dagboek, een tijdsdocument, ervaringen en gevoelens. Howart is geen gewoon album maar een kunstproject. Het is het debuut van kunstenares Anneke Nieuwdorp uit Utrecht en het album is opgenomen in haar eigen thuisstudio tussen 2011 en 2016. Deze artistieke plaat die uitgebracht is onder de naam Howart is er eentje om bij weg te dromen.

Het album wordt omschreven als een beschrijving van de transformatie van meisje naar vrouw. Hoe meisjes nog naïef kunnen zijn, veel kleine liefdes hebben en zoekende zijn en verlangens hebben, naar de nieuwsgierigheid, een grote liefde en bewustwording en berusting van de vrouw. Al deze gevoelens en ontwikkelingen verpakt in een psychedelisch, rock en pop album.

Hoewel de omschrijving een mooi verhaal belooft, is dit niet direct terug te vinden in de muziek. Met veel fantasie is het er in terug te vinden maar belemmerend is dit niet. De muziek is hypnotiserend, spannend en interessant en laat je verrassen. De nummers op de plaat voelen als een reis door het album en zijn samen een geheel.

De titels van de songs zoals ‘Draw”, ‘Focus’ en ‘Dream’ voorspellen al hoe de nummers klinken, namelijk erg vaag. In dit kader is vaag geen negatief begrip, je kunt hierdoor namelijk zelf invulling aan de liedjes geven. Mysterieuze klanken en spannende opbouwingen in nummers maken het boeiend om naar te luisteren. Het dromerige gevoel komt naar voren in alle nummers en maken het album hierdoor zeer uniek.

Met dit album heeft Howart kunst gemaakt. Hoewel het geen album is dat de hitlijsten zal bestormen is het een mooie plaat om toe te voegen aan je verzameling en er zo nu en dan eens aandachtig naar te luisteren. Het brengt je even in een andere wereld en laat je op een andere manier naar muziek luisteren.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Howart Label:Tiny Room Records
Cover The Milk Carton Kids - All The Things That I Did And All The Things I Didn`t Do

The Milk Carton Kids - All The Things That I Did And All The Things I...In de tijd voor social media en amber alerts, verschenen gezichten van...

DDD

Duo Dulfer Directie - Duo Dulfer Directie Het zat hem al lange tijd behoorlijk dwars. Hans Dulfer had simpelweg schoon...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT