RECENSIE: Middle Kids - Lost Friends

Middle Kids
recensie cijfer 2018-08-09 De Australische band Middle Kids omschrijft zichzelf als alternatieve indierock. Het trio bestaat uit Hannah Joy en haar man Tim Fitz en ze worden aangevuld door drummer Harry Day. Nadat de band haar eerste EP in 2017 heeft uitgebracht is het nu tijd voor het debuutalbum genaamd Lost Friends. Middle Kids is catchy, vrolijk en meeslepend tegelijk en heeft hierdoor een geheel eigen stijl gecreëerd. Dit is zeker een band waar we nog veel van gaan horen.

Hoewel de plaat begint met het rustige ‘Bought It’ kent het album zowel rustige als uptempo nummers. De liedjes zijn toegankelijk en zijn allemaal erg sterk. Zangeres Hannah Joy trekt met haar mooie stem de aandacht en zuigt je de teksten in, waardoor het geen seconde saai wordt. Ook de herkenbare melodieën zorgen ervoor dat de liedjes in je hoofd blijven hangen. Hoewel de band vergeleken kan worden met Paramore, zorgen ze er met een wat volwassenere sound goed voor dat ze geen kopie worden.

Een aantal nummers van de plaat heeft zeker de potentie om een hit te worden. ‘On My Knees’ valt op door haar catchy muziek, meezingbare refrein en goede drums en gitaar. En de afsluiter ‘So Long Farewell I’m Gone’ wordt rustig en mysterieus opgebouwd, om vervolgens voor een knallende afsluiter te zorgen. Een variatie in de nummers zorgt ervoor dat het boeiend blijft om naar te luisteren.

Onder andere het nummer ‘Lost Friends’ maakt Middle Kids uniek en onderscheidt zich hierdoor van soortgelijke bands. Het nummer met kwetsbaarheid over uit het oog verloren vrienden en weet hiermee de gevoelige snaar te raken. Het ervaren, volwassen en ontwikkelde geluid zorgt voor kwalitatieve nummers die stuk voor stuk een plaats op het album verdienen.

Met Lost Friend heeft Middle Kids een sterk debuutalbum neergezet. Kort gezegd gewoon een erg goede indierockplaat waarbij ze de lat voor zichzelf hoog leggen. Een combinatie van ballads en uptempo waardoor je de plaat op repeat wil zetten. Dit album belooft nog veel goeds voor Middle Kids.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Middle Kids Label:Lucky Number Music
Cover Mind Over Mirrors - Bellowing Sun

Mind Over Mirrors - Bellowing SunSoms zijn er van die platen die zorgen dat je stil valt. Compleet...

Cover Esther Von Haze - Esther Von Haze

Esther Von Haze - Esther Von Haze De jaren tachtig worden nog wel eens bestempeld als de slechtste periode in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT