RECENSIE: Juliana Daugherty - Light

Daugherty
2018-08-25 Juliana Daugherty komt uit een klassiek nest en is opgegroeid in Charlottesville, Virginia. Haar ouders spelen viool en trompet en nadat Juliana eerst dit pad volgde, is ze toch de popmuziek ingegaan. Met Light maakt ze haar debuut en laat ze zien dat ze anders is dan andere singer-songwriters. Hoewel de singer-songwriter popmuziek wil maken verraadt haar klassieke achtergrond zich en is dit door het gehele album terug te vinden. Hierdoor is het een mooi album met bijzondere invloeden.

De titel van het album is Light, maar het is een donker en zwaar album. Op het eerste gehoor klinken de nummers vrij somber en eentonig. Donkere poëtische teksten vullen de sombere en soms vrij eentonige muziek aan. Het album gaat over depressie en psychische problemen en hoe dit niet geromantiseerd moet worden. Hoewel het album op het eerste gehoor monotoon klinkt, is dit na een keer vaker luisteren niet zo. De nummers zitten erg goed in elkaar en de klassieke invloeden zorgen voor bijzondere en unieke klanken.

Openingsnummer ‘Player’ zorgt voor spanning en heeft een dreigend en mysterieus karakter. Deze toon blijft aanwezig in alle nummers waardoor het luisteren naar de liedjes spannend blijft en je op het puntje van je stoel zit. Af en toe komen kleine stukjes opera voorbij die er voor zorgen dat de hoeveelheid emotie op de plaat nog groter wordt dan het al is. De rest van het album kent geen opvallende nummers die boven de rest uitsteken. Erg is dit niet, aangezien de kwaliteit van de nummers constant blijft.

Haar gitaar, karakteristieke stem, klassieke invloeden en de sombere manier van zingen zorgen voor een bijzondere plaat die niet in een hokje te plaatsen is. Een opvallend debuut waarbij een groot risico is genomen en wat goed uitgepakt. Het is een mooie plaat om aandachtig naar te luisteren en je mee te laten varen in de muziek.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Juliana Daugherty Label:Western Vinyl
Cover Hilary Woods - Colt

Hilary Woods - ColtDe Ierse zangeres Hilary Woods heeft een zwaar gemoed, zoveel is duidelijk...

Cover Jennifer Castle - Angels Of Death

Jennifer Castle - Angels Of Death De Canadese Jennifer Castle is haar carrière begonnen door op te treden op...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT