RECENSIE: 7Yearsbadluck - Great Big Nothing

7Yearsbadluck
2018-08-21 Dit is de derde release van Monster Zero Records in korte tijd. Na de albums van het Duitse Neon Bone en het Franse Lame Shot! is nu Oostenrijk aan de beurt met 7 Years Bad Luck. De band is afkomstig uit Innsbruck, de woonplaats van labelbaas Kevin ‘Aper’.

7 Years Bad Luck, niet te verwarren met de Italiaanse metalcoreband 7 Years Of Bad Luck, zijn inmiddels al oude rotten in het vak. De band timmert al sinds 2001 (!) aan de weg. Het trio bestaat uit Tom (drums en vocals), Giorgio (gitaar en backing vocals) en Andy (bas en vocals). Hun nieuwe (vinyl)plaat Great, Big, Nothing telt twaalf tracks.

7 Years Bad Luck maakt punkrock met een poppy inslag. De band is hoorbaar schatplichtig aan Bad Religion en zo’n beetje de hele Epitaph-stal. De track ‘Olympia’ leunt zelfs zwaar op ‘American Jesus’ van Bad Religion. Omdat de bas lekker vooraan in de mix zit en drummer Tom, die de meeste leadvocals voor zijn rekening neemt, voldoende rauwheid bezit, wordt voorkomen dat de boel al te zoet gaat klinken.

Prijsnummer van de plaat is de song ‘Paper Cuts’. Het nummer gaat over onzekerheid en opgekropte teen angst (”You’re so disconnected from the world outside your window”) en klinkt gedreven en poppy tegelijk. Met hun teksten over onzekerheid en verloren liefdes zal 7 Years Bad Luck de Nobelprijs voor de literatuur niet gaan winnen, maar daar malen de heren vast niet om.

De muziek ligt in het verlengde van bands als Motion City Soundtrack, Angels and Airwaves en No Use For A Name. Liefhebbers van deze poppy vorm van punkrock kunnen Great, Big, Nothing dan ook blind aanschaffen. 7 Years Bad Luck doet kwalitatief niet onder voor hun Amerikaanse vakbroeders.
Recensent:Bart Slaats Artiest:7Yearsbadluck Label:Monster Zero
Cover Neon Bone - That Dog Won't Hunt

Neon Bone - That Dog Won't HuntNaast het spelen in diverse punkrockbands en het bestieren van een eigen...

Cover The Essex Green - Hardly Electronic

The Essex Green - Hardly Electronic Noem je plaat Hardly Electronic en je schept als band gelijk verwachtingen....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT