RECENSIE: Tracyanne & Danny - Tracyanne & Danny

Tracyanne
2018-08-14 De Schotse Tracyanne is lid geweest van Camera Obscura en de Britse Danny is bekend als Crybaby. Samen hebben ze onder de simpele naam Tracyanne & Danny op hun eerste album samen, toepasselijk genaamd Tracyanne & Danny, een jaren vijftig en zestig sfeertje neergezet.

De stemmen van Tracyanne en Danny passen goed bij elkaar en wisselen elkaar af. Toch klinken ze het beste wanneer ze samen zingen. Tracyanne steekt er met haar stem met kop en schouders bovenuit en is beter in staat om de aandacht te pakken dan Danny. Hierdoor zijn de stukken die door Traycanne gezongen worden beter. Dit is jammer want hierdoor is een groot deel van het album niet interessant.

De retro jaren vijftig en zestig sfeer komt vooral naar voren in ‘It Can’t Be Love Unless It Hurts’. Een ballad die zo in Grease had kunnen zitten. Zoet, sappig, cliché en voorspelbaar maar stiekem toch leuk. Origineel is het niet, maar wel één van de leukere nummers op de plaat. ‘Alabama’ is opgedragen aan een overleden bandlid van Camera Obscura, de voormalige band van Tracyanne. Een op het eerste gehoor vrolijk liedje maar het heeft toch een diepere betekenis. Een mooi liedje met een mooie en lieve tekst, wat een prachtig eerbetoon is. Het nummer is eigenlijk te goed voor het album.

De rest van de tracks van het album zijn niet bijzonder, zijn ronduit saai en vergeet je na de laatste noot direct. Het album is eentonig en niet boeiend genoeg om naar te blijven luisteren. Dit is jammer want er zat zeker meer in. Veel ritmes, melodieën en zanglijnen komen terug in verschillende nummers waardoor je het gevoel hebt steeds naar hetzelfde nummer te luisteren. Hierdoor komt het over alsof het album in een te korte tijd gemaakt is en stukken van liedjes hergebruikt zijn.

De mooie en heldere stem van Tracyanne redt het album tot hoe ver dat mogelijk is. Er is te weinig risico genomen en verder dan een enkel goed nummer komt het niet. Wanneer je het album hebt afgeluisterd zul je je de meeste songs niet eens meer kunnen herinneren.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Tracyanne & Danny Label:Merge Records
Cover Leon Bridges - Good Thing

Leon Bridges - Good Thing Leon Bridges brak in 2015 door met zijn album Coming Home . Een retro...

Cover Vomitface - Hooray For Me

Vomitface - Hooray For Me Met een bandnaam als Vomitface kan het twee kanten op: óf je wil shockeren...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT