RECENSIE: Suicidal Tendencies - Still Cyco Punk After All These Years

Suicidal Tendencies
2018-10-29 Is het krap twee jaar na de laatste release (World Gone Mad) alweer tijd voor een nieuw album van skatepunkmetalheadz Suicidal Tendencies? Ja en nee. Het nieuwste schijfje luistert naar de naam Still Cyco Punk After All These Years en is een remake van het soloalbum van frontman Mike ‘Cyco Miko’ Muir uit 1995: Lost My Brain…..Once Again!. De titel van het nieuwe album is een knipoog naar het ST-album Still Cyco After All These Years uit 1993. Oude wijn in nieuwe zakken dus, maar erg is dat niet.

In het verhitte brein van Muir (onder de onafscheidelijke bandana) ontstond het idee om met de huidige line-up van Suicidal Tendencies Lost My Brain…..Once Again! opnieuw op te nemen. Mike Muir (vocals), Dean Pleasants (gitaar), Jeff Pogan (gitaar), Ra Diaz (bas) en meesterdrummer Dave Lombardo (Slayer) geven het soloalbum van Muir een flinke schop onder de kont.

Lombardo is zo’n drummer waarvan alle klappen raak zijn. De gitaarriffs en razendsnelle loopjes van Pleasants en Pogan zijn messcherp. Met het stuwend baswerk van Diaz en de krachtige stem van Muir (die ook gevoelig kan klinken als het moet), levert Suicidal Tendencies met Still Cyco Punk After All These Years een overtuigend hardcorepunkalbum af.

De originele tracklist van het soloalbum is ge-reshuffled. De plaat opent nog wel met ‘I love Destruction’ maar daarna gaan de songs door elkaar lopen. De song ‘Cyco Miko Wants You’ krijgt een grondige verbouwing en heet nu ‘Sippin’ From The Insanitea’. Alle andere tracks zijn gehandhaafd.

Beste songs zijn ‘All I Ever Get’ en ‘It’s Always Something’. Die laatste begint met een dreigende Sabbath-riff om daarna te muteren in een pakkende streetpunksong met oi-refrein: ”Facing choices I can’t make, living up to another mistake, it’s always something”.

Met Lost My Brain….Once Again! van Mike Muir was destijds al helemaal niks mis. Toch wordt Still Cyco Punk After All These Years met net wat meer punch gebracht dan het origineel. En dat is vooral te danken aan de rake klappen van Lombardo. Met Still Cyco Punk After All These Years is Lost My Brain….Once Again! een volwaardig ST-album geworden. Voer voor de oude garde fans en een goede kennismaking voor de nieuwkomers:.Join the army!.
Recensent:Bart Slaats Artiest:Suicidal Tendencies Label:Bertus
Cover Bony King of Nowhere - Silent Days

Bony King of Nowhere - Silent DaysDe Gentse muzikant Bram Vanparys heeft een hoop te verwerken gehad sinds zijn...

Cover Mothers - Render Another Ugly Method

Mothers - Render Another Ugly Method Twee jaar geleden verscheen het debuut van Mothers , When You Walk A Long...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT