RECENSIE: Gotcha! - 5.25955/2200

2002-12-29 5.25955/2200 is de eigenaardige titel van het nieuwe album van de in sommige kringen legendarische Haarlemse funkband Gotcha!. Het is het eerste album in zeven jaar. De band, die in 2003 15 jaar bestaat, is na een succesvolle periode na 1995 buiten het beeld gebleven. Het nieuwe album wordt uitgebracht onder een eigen label, FunkFace. Op het album doen veel gastartiesten mee, waaronder Brainpower ('Damn') en James Brown-bandlid 'Sweet' Charles Sherrell ('Gotcha').

Gotcha!'s sound is het best te omschrijven als een groot funk-feest, en dat was ook de sound van de 'oude' gotcha. Dit nieuwste album, brengt echter geen vernieuwing. De nummers zijn goed geschreven, er zit voldoende afwisseling tussen de tracks; bijvoorbeeld nummer 5, het titelnummer, is volledig instrumentaal, en neigt naar het experimentele toe, maar toch spreekt het niet echt aan. Dit komt vooral door de hiphop-invloeden van nieuw bandlid Kid Crash die toch wel groot zijn. Ook het scala aan gast-artiesten hebben niet zo'n grote invloed in de sound dat ze het veel interessanter kunnen maken.

Kortom, een middenklasser. Voor de Gotcha! liefhebbers hoort ie er gewoon bij, maar om nou te spreken over een comeback of een revolutionair album, nee.
Recensent:Arjan Scherpenisse Artiest:Gotcha! Label:Funkface Records

The Killer Bananazz - RiptideZijn er mensen die een hekel hebben aan surf? Ik kan het me nauwelijks...

Yinka - 2nd Skin Souly, sfeervol, soms laid-back maar ook af en toe up-tempo; de muziek van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT