RECENSIE: She Makes War - Brace For Impact

SMW
2019-02-12 She Makes War is het soloproject van Laura Kidd en ze is hiermee ondertussen al toe aan haar vierde album. Na haar vorige experimenterende albums Disarm, Little Battles en Direction Of Travel, is haar nieuwe plaat een stuk braver. Toch is Brace For Impact een gevarieerde, verfrissende en energieke plaat geworden die het zeker waard is om te gaan ontdekken.

De singer-songwriter is duidelijk fan van muziek uit de jaren negentig. Op verschillende nummers van het album, zoals ‘Weary Bird’, zijn invloeden van Nirvana te horen. De rauwe muziek zorgt voor kracht en karakter op de plaat. Hiernaast klinkt de muziek en de stem van de singer-songwriter jong en jeugdig. Deze twee kanten van haar zijn goede tegenpolen en zorgen ervoor dat je blijft luisteren en het een interessant geheel wordt.

Door de diversiteit in stijlen en thema’s op de plaat, zoals onder meer verbroken relaties en onrecht, is het verfrissend om naar te luisteren. Ook het verschil tussen de harde en ruige klanken van bijvoorbeeld ‘Undone’ en de rust, pop-sound en het lieve stemgeluid op ‘Dear Heart’ maken het interessant.

‘Strong Enough’ is overduidelijk het beste nummer op de plaat. Het is een liedje dat blijft hangen, melangolisch is en hopeloosheid uitstraalt. Deze kwetsbaarheid is prachtig om naar te luisteren. Ook kwalitatief is dit de beste track en zit het goed in elkaar. Het begin van het nummer trekt de aandacht en sleept je helemaal mee het liedje in.

Brace For Impact is een prima plaat met veel verschillende stijlen.Toch zorgt Laura Kidd ervoor dat het album een geheel is en alles goed bij elkaar past. Hoewel sommige nummers nog iets bijzonders missen, maakt ze dat goed met de rest van de liedjes.
Recensent:Linda Kremer Artiest:She Makes War Label:Southern
Cover Nielson - Diamant

Nielson - DiamantSinds Giel Beelen`s De Beste Singer-Songwriter Van Nederland heeft de uit...

Cover Foxtrott - Meditations I-II-III

Foxtrott - Meditations I-II-III Meditations is een verzameling van drie EP’s, waarvan de Canadese...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT