RECENSIE: Molly Burch - First Flower

Burch
2019-02-08 Vrolijke jaren zestig jazz met een fijne beach vibe en een prachtige stem, dat is hoe First Flower van Molly Burch het beste te omschrijven is. Molly Burch is een Amerikaanse singer-songwriter uit Los Angeles en ze woont momenteel in Texas. Haar ouders zijn werkzaam in Hollywood en zelf heeft ze jazz gestudeerd. First Flower is haar tweede album en een waar pareltje.

Molly Burch maakt dromerige indie liedjes met een vleugje vintage. Haar zwoele en rokerige stem en de jaren zestig invloeden zijn een bijzondere combinatie. De muziek van de singer-songwriter is uniek, vernieuwend, een tikkeltje apart en heel leuk. Het album staat vol mooie persoonlijke liedjes over familie en vriendschappen. Dit gevoel kan ze geweldig overbrengen wat er voor zorgt dat haar muziek gevoelig en eerlijk is.

Het begin van de plaat is al direct erg sterk.’Candy’ is een vrolijk en aanstekelijk nummer waardoor de aandacht direct naar de stem van Burch wordt getrokken. Ook ‘Wild’ is op deze manier te beschrijven al is het nummer iets zelfverzekerder en heeft het meer pit. ‘Next To Me’ is een beetje surf en heeft een strand vibe. Een lekkere combinatie waar je vrolijk van wordt. Goede nummers met een fijne sfeer waardoor je een vakantiegevoel krijgt.

Er zitten ook een aantal minder sterke nummers tussen. ‘Good Behavior’ en ‘Every Little Thing’ zijn een beetje saai en langdradig en zouden niet gemist worden. Het zijn prima nummers maar ze missen iets wat de rest van de plaat wel heeft. Ze zijn te vlak in een zee van prachtige nummers en vallen hierdoor niet genoeg op.

Molly Burch heeft met First Flower een goede plaat afgeleverd waar je een goed en zonnig gevoel van krijgt. Een prima album die het zeker waard is om zelf te gaan ontdekken.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Molly Burch Label:Captured Tracks
Cover Christine And The Queens - Chris

Christine And The Queens - ChrisHéloïse Letissier, beter bekend als Christine And The Queens , debuteerde in...

Cover The Aints! - The Church Of Simultaneous Existence

The Aints! - The Church Of Simultaneous Existence De Australische band The Saints heeft een legendarische status als punkband,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT