RECENSIE: Reno Divorce - Fairweather Friends

Reno Div
2018-12-29 Reno Divorce afdoen als een kloon van Social Distortion zou te gemakkelijk zijn. Natuurlijk, het is er allemaal: melodieuze punk/rock&roll, Gretsch-gitaar, Brylcreem-kapsels, tattoos, sunglasses, fast cars en pin-ups. Maar er is meer dan het imago. Reno Divorce maakt aanstekelijke punkrocksongs met melodie en attitude.

Het uit Denver afkomstige Reno Divorce loopt al een tijdje mee (sinds 2001). De band heeft zich vernoemd naar divorce capital Reno. Zoals je voor een flitshuwelijk terecht kan in Las Vegas, moet je voor een flitsscheiding in Reno, Nevada zijn. Het is maar dat je het weet.

Het trio bestaat uit Brent Loveday (vocals, gitaar), Andy Brown (bas, vocals) en Jason LaBella (drums, vocals). De band deed al aansprekende supports voor de grote namen uit het circuit: Reverend Horton Heat, Bad Religion, Pennywise, U.S. Bombs en (jazeker) Social Distortion.

Fairweather Friends bevat zes ijzersterke songs waarin alle invloeden van de band mooi samenkomen: punk, rock & roll, rockabilly en honky tonk. Met een gezonde dosis energie en swagger gebracht.

Opener en titelsong ‘Fairweather Friends’ springt er uit maar is met 1 minuut 11 ook de kortste track van de EP. ‘Ana Lee’ neigt het meeste naar Social Distortion. ‘Loveable Loser’ is meer Rancid. Een band als The Living End is ook nooit ver weg. Liefhebbers van een goede dosis punk/rock&roll kunnen met Fairweather Friends dan ook hun punkrockhart ophalen.

De EP is met 16 minuten aan de korte kant, maar niet getreurd. Wolverine Records brengt Fairweather Friends samen met de in 2016 verschenen EP Ship Of Fools uit op één vinylalbum. Dat is minstens een half uur luisterplezier!
Recensent:Bart Slaats Artiest:Reno Divorce Label:Sonic Rendezvous
SCMF

Stop Calling Me Frank - Spider In My Beer And Other SongsJe zou ze bijna van plagiaat verdenken. Het is dat de mannen van Stop...

Cover Slam & Howie - Firewater

Slam & Howie - Firewater Slam & Howie And The Reserve Men had er bijna de brui aan gegeven. Vier...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT