RECENSIE: Pip Blom - Paycheck 10

Blom
2018-12-23 2018 was een goed jaar voor Pip Blom. De band rond de gelijknamige frontvrouw toerde uitgebreid door het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa, zowel op eigen kracht als in het voorprogramma van The Breeders. Op de Engelse alternatieve popzender BBC6 Music is Pip Blom inmiddels een redelijk bekende naam en ook Amerikaanse media raken nu geïnteresseerd.

Verder speelde de band in juni haar grootste Nederlandse show tot nu toe op het Best Kept Secret festival en werd er in september in een Engelse studio begonnen met de opnames voor een volgend jaar te verschijnen album. Om het wachten daarop wat te vergemakkelijken bracht de band onlangs de 10-inch EP Paycheck uit.

Op Paycheck staan vier tracks in de stijl die we inmiddels kennen van Pip Blom. Prima gitaarmuziek, niet al te hard, maar ook zeker niet glad of commercieel, met ietwat lijzige zang die soms aan die van Courtney Barnett doet denken. Zelf noemt Blom The Breeders als inspiratiebron en ook daar doet de muziek inderdaad aan denken. Hierbij dient echter wel gezegd te worden dat Pip Blom zeker niet klinkt als een nineties-alternative retroband. Integendeel, de muziek klinkt fris en helemaal van deze tijd.

Paycheck opent met het sterke ‘Pussycat’, een uptempo song waarop de invloed van de The Breeders zowel in de zang als in het gitaarwerk doorklinkt. The Shed is wat slepender, net als afsluiter ‘Hours’. Deze beide songs doen denken aan het werk van Courtney Barnett, maar doen daar zeker niet voor onder. ‘Come Home’ is wat opener van geluid, met een hoofdrol voor de stuwende ritmesectie.

Paycheck heeft eigenlijk maar één belangrijk minpunt en dat is het de EP na iets meer dan dertien minuten alweer afgelopen is. Kom maar op met dat album!
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Pip Blom Label:Konkurrent
Cover Ty Segall - Fudge Sandwich

Ty Segall - Fudge SandwichEr zijn bands en artiesten die jaren doen over een album of zelfs een enkel...

RaM

Various - Rick And Morty Een soundtrack van een televisieserie recenseren is wezenlijk anders dan die...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT