RECENSIE: Jett Rebel - -7-

Rebel
2018-12-22 Jelte Tuinstra gaat sinds 2012 door het leven als Jett Rebel. Hiervoor speelde hij in Valerius en The Souldiers en heeft hij zang en piano aan het conservatorium gestudeerd. Het nieuwe album van Jett Rebel heet 7 en is het zevende album van de artiest maar kan ook verwijzen naar de 70’s invloeden op de plaat. Van te voren bedacht hij dat er tien nummers op het album moesten komen, dat is gelukt.

Op 7 gaat Jett Rebel terug naar de sfeer en stijl van zijn eerste album, Venus & Mars. De plaat staat vol potentiële hits en dansbare beats. Sommige nummers en teksten zijn een beetje cliché, maar negatief is dit niet. Ze omarmen het gevoel van de plaat en zijn hier goed in thuis. De stijl van het album is te omschrijven als pop gemengd met soul, rock en r&b. Hierdoor zijn het vrolijke en energieke liedjes geworden.

Op het album staat ook een iets minder goed nummer. Zo lijkt ‘Unconditional Love’ minder afgewerkt dan de rest van de nummers en is het een nogal voorspelbaar liedje. Het nummer gaat over Rebel`s familie en is autobiografisch. Kwetsbaarheid is het voornaamste dat opvalt maar hierdoor lijkt het alsof het nummer nog niet helemaal af is. De kwaliteit van andere liedjes maakt dit meer dan goed. De videoclip van ‘Amy’ regisseerde Jett Rebel zelf en is ook het beste nummer op het album. Het is een vrolijk en uptempo liedje dat in je hoofd blijft hangen. Dit geldt ook voor ‘(Again) Girl’ en ‘Good Boy’ en eigenlijk de gehele plaat.

Op 7 doet Jett Rebel waar hij goed in is. Het merendeel van de plaat kan zo als single worden uitgebracht om een hit te worden. Het is een fijne mix van stijlen wat er voor zorgt dat dit niet zomaar een popalbum is, maar veel meer dan dat.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Jett Rebel Label:Sony Music
Cover Benjamin Herman - Bughouse

Benjamin Herman - BughouseJazzartiest en muzikale veelvraat Benjamin Herman heeft heel wat te vieren...

Cover Kodaline - Politics Of Living

Kodaline - Politics Of Living ‘All I Want’, een single die insloeg als een bom, achtervolgt de Ierse band...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT