RECENSIE: Dolores O'Riordan - Are You Listening?

Dolores O'Riordan - Are You
2007-05-25 De voormalige frontvrouw van The Cranberries laat na een vier jaar lange adempauze weer van zich horen. Dolores O'Riordan vond het hoognodig tijd worden voor een soloplaat zonder de invloed van haar dierbare bandleden. Are You Listening is daarbij het eerste zelfstandige geluid dat we van deze Ierse zangeres horen.

Op haar debuutplaat trapt Dolores meteen tactisch af met de prima single 'Ordinary Day', dat zich kenmerkt door het melancholische stemgeluid van O'Riordan. Met dit nummer voldoet ze aan de hooggespannen verwachting van de luisteraar. De sprookjesachtige folk mag gelukkig niet ontbreken op de klaagzang van Dolores. Geen vervelend moment wordt onbenut gelaten, want deze moeder van drie kinderen bezingt alle aangrijpende ervaringen uit haar persoonlijke leven.

Helaas gaat Are You Listening al vervelen bij het derde nummer 'In The Garden'. Ondanks dat O'Riordan haar debuut niet als muziekbehang heeft bedoeld, missen haar luistersongs de kracht om te blijven luisteren.

Het instrumentale gedeelte van deze plaat haalt het jammer genoeg na niet bij de vocalen. Zelfs een piano-intro a la Tori Amos kan niet verhullen dat vooral het stevigere rockwerk soms als gruwelijk misplaatste gotische progrock klinkt. Doodzonde, want eigenlijk verwachten we toch wat meer van een zangeres als Dolores O'Riordan. Het niveau van 'Linger' en 'Zombie' wordt bij lange na niet gehaald. Verwacht met het debuut van Dolores daarom geen Cranberrie in sologang, want dan zou je nog wel eens van een koude kermis thuis kunnen komen.
Recensent:Roxana König Artiest:Dolores O'Riordan Label:Sanctuary
Radiohead - Cum Lag

Radiohead - Com Lag 2plus2isfiveNadat kortgeleden de oorspronkelijk alleen in Amerika uitgebrachte EP...

Caliban - The Awakening

Caliban - The Awakening Moshcore, metal volgens het hardcore principe waarin tempowisselingen de toon...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT