RECENSIE: The Holydrug Couple - Hyper Super Mega

HDC
2019-04-13 Als recensent vraag je je toch regelmatig af waarom bands zo vaak mensen een microfoon geven die niet kunnen zingen. Even serieus: er zijn toch voldoende mensen op de wereld die toon kunnen houden? Maar nee, ook het Chileense The Holydrug Couple heeft gekozen voor een niet-zanger als zanger. En daardoor is Hyper Super Mega een veel minder goed album dan het had kunnen zijn.

Want een track als ‘Ikebana Phone Line’ had gewoon een heerlijk zomers indie-liedje kunnen zijn. Een goede lick erin, subtiele drums uit de computer, lekkere synths. Een klein tikje melancholisch, maar niet op een vervelende manier. De luisteraar drijft er lekker in weg, en de vondst met de sample van de kiestoon van een telefoon is precies goed.

Of het lome ‘I’ll Only Say This’, ook zo’n liedje met veel potentie. Warm, zwoel, niet heel bijzonder, maar wel goed in elkaar gezet. En het moet gezegd: het idee om in het refrein op de kopstem te neuriën is slim.

Alleen moet je dan wel kunnen zingen. De man met de microfoon, Ives Sepulveda, is echter in geen enkel refrein, couplet of bruggetje toonvast. Hij glijdt langs noten die hij moet pakken, om steevast ernaast te eindigen. Bovendien zijn veel zanglijnen ook gewoon slecht bedacht. Dat is natuurlijk al erg genoeg, maar de mannen van The Holydrug Couple hebben er ook nog een voor gekozen om de nummers om de zang te laten draaien. Een slechte keuze, blijkt op Hyper Super Mega.

Tegelijk moet ook worden gesteld dat niet alle tracks op het album echte potentie hebben. ‘Chevalier’ wordt bijvoorbeeld niet gehinderd door enige zang, maar heeft gewoon te weinig om het lijf om meer te zijn dan muziek voor in een lobby van een hip bedrijf. ‘Hotel Cache’ is zelf ronduit matig, en ligt vervelend in het gehoor. Iets wat ook geldt voor opener en titeltrack ‘Hyper Super Mega’.

Al met al kan deze plaat van dit duo het best worden genegeerd. Echt slecht is het op sommige gebieden niet, maar meer dan twee sterren is dit product echt niet waard. Daarvoor zitten er veel te veel butsen op en mankementen aan.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:The Holydrug Couple Label:Sacred Bones Records
Cover Mike Krol - Power Chords

Mike Krol - Power Chords Mike Krol kijkt op de hoes van Power Chords vanaf zijn bed verdwaasd voor...

Cover Spellling - Mazy Fly

Spellling - Mazy Fly Mazy Fly is als een reis door een vervreemdend sprookjesland, waar overal...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT