RECENSIE: Maverick Sabre - When I Wake Up

Sabre
2019-08-23 Hij wordt ook wel de mannelijke Amy Winehouse genoemd: Maverick Sabre. De Brit is rapper, zanger en songwriter en debuteerde in 2012 met het album Lonely Are The Brave. Dit leidde tot veel succes in Schotland, Engeland en Ierland maar in de rest van de wereld bleef dit succes uit. Met inmiddels zijn derde plaat, When I Wake Up, gaat hij dit nogmaals proberen.

When I Wake Up begint met een halve minuut aan acapella. Een prachtig nummer genaamd ‘Preach’ waarin zijn stem perfect naar voren komt. Je kunt echt horen dat er aan kwaliteit geen gebrek is. Het nummer maakt je nieuwsgierig en pakt je in. Dit dromerige nummer wordt opgevolgd door het meer poppy en R&B ‘Drifting’. Door deze verschillende stijlen blijft het interessant om naar te luisteren. Een fijn nummer met een goede flow en sterke beat.

Na deze twee erg sterke nummers zakt de plaat een beetje in. De liedjes zijn nog steeds goed maar pakken je niet zo in als de eerste twee. Ze bleven vlak en missen de emotie die je in dit genre zou verwachten. Het nummer ‘Weakness’ is ook echt één van de weaknesses van het album. Een saai liedje waarbij je al snel vergeet dat je er naar luistert en achteraf niet meer weet wat je eigenlijk hebt gehoord. Gelukkig verrast Maverick Sabre ons nog met ‘Slow Down’ samen met Jorja Smith. Beide stemmen passen goed bij elkaar en versterken elkaar. Een leuke track die de kwaliteit van de plaat weer iets naar boven brengt.

When I Wake Up is een prima plaat met een aantal erg goede nummers. Af en toe verveelt het album een beetje. Maverick Sabre heeft een geweldige stem en sommige nummers zijn ook erg goed maar helaas komt dit nog niet overal op naar voren.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Maverick Sabre Label:Orchard Records
Cover Kelly Finnigan - The Tales People Tell

Kelly Finnigan - The Tales People TellEen combinatie van een soulzanger en een singer-songwriter, dat is Kelly...

Cover Publiek Geheim - Het Leven = Nu

Publiek Geheim - Het Leven = Nu Drijvende kracht achter Het Leven = Nu van Publiek Geheim is Zoli Soos....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT