RECENSIE: Allusinlove - It`s Okay To Talk

Allusinlove
2019-09-17 allusinlove are not merely another Yorkshire band: they are perhaps one of the most spectacular and urgent groups the country has to offer.” Een gewaagd statement, maar ook eentje die past bij de Britse muziekcultuur waarin eigen bands enorm opgehemeld worden. Het viertal begon als allusondrugs, maar hoe groter de band werd, hoe meer problemen die naam begon op te leveren. Na een korte pauze en een naamsverandering lijkt de groep met een schone lei te willen beginnen. Het eerste album onder de nieuwe naam is It's Okay To Talk.

Hoewel allusondrugs te boek stond als een band die verschillende alternatieve rockstijlen mixte, horen we met opener 'Full Circle' vooral toegankelijke stadionrock die nadrukkelijk gericht lijkt op internationaal succes. Het klinkt goed, maar is ook heel erg herkenbaar. Zo heeft 'All My Love' een subtiele KISS-vibe, terwijl een aantal andere tracks meer in de lijn van bijvoorbeeld Lenny Kravitz liggen. Een hele fijne start, maar ”spectacular” wordt het nog nergens. Daarvoor moeten we wachten tot de tweede helft. 'Bad Girls', die door stevige, repetitieve sound lijkt op een industrial-nummer dan wel een Queens of the Stone Age track uit de Era Vulgaris-periode, is het absolute hoogtepunt van de plaat. Hier kunnen we echt spreken van een alternatieve rocktrack. Ook op het daaropvolgende ‘Lover I Need A Friend’ en ‘I’m Your Man’ horen we wat meer alternatieve geluiden, en hoewel dat misschien net iets minder gelikt klinkt dan wat we op de eerste helft van de plaat hoorden, zijn de tracks juist daardoor een welkome aanvulling. Allusinlove vindt hier prima de middenweg tussen radiovriendelijke poprock en spannende altrock.

It's Okay To Talk is een tof album geworden dat er niet zozeer uitspringt vanwege muzikale hoogstandjes, maar waarin allusinlove zowel songs presenteert voor de radioluisteraar en de festivalganger als voor de serieuzere muziekliefhebber. ”I am original, I am the best” zingt Jason Moules op 'Sunset Yellow', maar zover is het echter nog lang niet. Voor een groep die in thuishaven Yorkshire concurrentie heeft van Arctic Monkeys, moet er nog veel gebeuren voor ze aanspraak mogen maken op de titel “the most spectacular and urgent group” van het Verenigd Koninkrijk.
Recensent:Robin Hogenboom Artiest:Allusinlove Label:AWAL
SOF

Statues On Fire - Living In DarknessMan man man, als je als luisteraar al moet uitpuffen na een luistersessie,...

Cover Swimming Tapes - Morningside

Swimming Tapes - Morningside In een tijd waar alcoholvrije IPA, aangelengde limonade en cafeïnevrije cola...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT