RECENSIE: Amyl and The Sniffers - Amyl And The Sniffers

Amyl
2019-09-14 Als je Australië zegt, dan zeg je: ”Let there be rock!”. Het voormalige boeveneiland heeft het patent op (hard)rock & roll zoals AC/DC en Rose Tattoo die maken. Omdat de bandleden van AC/DC in rap tempo uitvallen (wegens ziekte, overlijden, of problemen met justitie) is het goed te zien dat er met Amyl And The Sniffers een nieuwe generatie is opgestaan die het stokje moeiteloos kan overnemen.

Het rijtje invloeden is niet compleet zonder Cosmic Psychos, Motörhead en Cockney Rejects te noemen. Amyl And The Sniffers pikken het beste van deze bands en brengen dit met een overdaad aan jeugdige branie. Young, loud & snotty dus.

Frontvrouw Amy Taylor is de onbetwiste blikvanger van de band. Ze oogt minstens zo verleidelijk als Cherrie Curry van The Runaways en klinkt net zo onbesuisd als Poly ”Oh Bondage Up Yours!” Styrene (X-Ray Spex). Primair en in your face.

Taylor maakt meteen duidelijk dat ze geen tegenspraak duldt. Met songtitels als ‘I Got You’, ‘Control’ (”I like control, I’m obsessed, It’s the reason I exist”) en ‘Shake Ya’ (”I wanna shake ya, I wanna shake ya all night long”) moge duidelijk zijn wie de touwtjes in handen heeft.

Met haar matje in de nek (net als de heren overigens) laat Taylor ook zien dat ze haar mannetje staat tussen de bandleden Dec Martens (gitaar), Gus Romer (bas) en drummer Bryce Wilson. Het trailer trash imago van de band past perfect bij het ‘lompe’ bandgeluid.
Opvallendste tracks op de plaat zijn ‘Starfire 500’, ‘Angel’ en ‘Some Mutts’ (waarin Taylor vilein uithaalt naar haar ex: ”You got a new dog, Do you remember me? She walks around on my old lead”). Maar met het benoemen van deze high-lights mogen we de andere acht tracks op het debuutalbum niet tekort doen, want de hele plaat van Amyl And The Sniffers voelt aan als een mokerslag!
Recensent:Bart Slaats Artiest:Amyl and The Sniffers Label:Rough Trade Records
GBV

Guided By Voices - Warp And WoofWe hebben het even opgezocht: dit schijnt album nummer 28(!) te zijn van...

Cover Sarathy Korwar - More Arriving

Sarathy Korwar - More Arriving Sarathy Korwar is een in India geboren artiest die momenteel tot de jonge...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT