RECENSIE: Coma - Voyage Voyage

Coma
2020-02-24 Voyage Voyage is het tweede album van het Duitse duo COMA, dat bestaat uit Georg Conrad en Marius Bubat. Het album komt uit op het label City Slang, weer eerder artiesten als Son Lux, Caribou en Gold Panda muziek op uitbrachten. Dat betekent dat je een lekkere portie indie-electro kan verwachten. In een comateuze toestand zullen deze twee heren je niet brengen, maar dromerig is hun muziek zeker.

Het duo uit Keulen heeft een flink stempel gedrukt op de clubscene in hun thuisstad, maar laten op dit album vooral een luisterervaring horen die sterk op sfeer leunt. Zelf zien ze muziek maken dan ook als een manier om aan de realiteit te ontsnappen. De titel van het album zal dan ook wel verwijzen naar de reis waarop het tweetal de luisteraar meeneemt. De lome synthesizers en uitgestrekte melodie van het openingsnummer ‘Snurrebassen’ (dat werd geschreven tijdens een vistrip op de Baltische zee) zijn meteen hypnotiserend en geven een mooi voorproefje van wat de rest van het album te bieden heeft. Veelal trage, wat voortslepende synths worden lichtvoetiger gemaakt door vele sprankelende details.

Soms doet de muziek van de twee Duitsers wel wat denken aan dat van Noorse dj’s als Prins Thomas of Todd Terje. Ten opzichte van hun vorige album This Side Of Paradise heeft het duo hun instrumentarium uitgebouwd met meer synthesizers, een Fender Mustang Bass en vintage drum kits. Door echte drums in plaats van digitale te gebruiken, probeert het tweetal een brug te slaan tussen analoge en digitale muziek. Daarbinnen proberen ze een wereld van herinneringen te creëren met hun muziek, die voortkomen uit hun eigen jeugdherinneringen. Dit persoonlijke randje geeft het album een boeiende onderlaag mee.

Het vintage laagje wat het duo in hun muziek legt heeft in de verte wel wat weg van Duitse collega’s als Tangerine Dream of Kraftwerk. Toch is de wereld die COMA op dit album heeft geschapen, volstrekt eigenzinnig.
Recensent:Jasper van Quekelberghe Artiest:Coma Label:City Slang
Cover Land Of Kush - Sand Enigma

Land Of Kush - Sand EnigmaKoesj, of Kus, was in de oudheid een koninkrijk op de grens van waar nu...

Josienne

Josienne Clarke - In All Weather Een plaat die begint met een prachtige keyboardmineur, dat kan haast niet mis...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT