RECENSIE: Bambi Chocolate FC - The Way Things Are

BCFC
2020-06-11 Vanuit het niets is daar ineens The Way Things Are van Bambi Choclate F.C.. Volgens de overlevering is de plaat spontaan ontstaan na een avondje slap ouwehoeren in het oefenhok, onderwijl een flinke voorraad Schultenbrau wegtikkend. Daar is geen mixing of mastering aan te pas gekomen. En dat is goed (om) te horen!

Bambi Choclate F.C. schijnt het geesteskind te zijn van Michel Geelen, ook actief in Death Star Discotheque en The Galactic Lo-Fi Orchestra. En laat Bambi Choclate F.C. nou ook een lo-fi orkestje blijken te zijn. Voor de rest blijft info over de band in nevelen gehuld. Is het een kwartet, een trio, een duo? Aan het geluid te horen zou een duo voldoende moeten zijn.
Op The Way Things Are ragt Bambi Choclate F.C. er in amper 22 minuten dertien songs doorheen. Noem het garagerock, powerpop, indie of punkrock, dat maakt niet uit. Het klinkt in ieder geval lower than fi: vervormde zang, distorted gitaren en voortdenderende drums. En een groot talent voor het schrijven van fijne liedjes.

Opener ‘Everybody Knows’ is zo’n powerpop pareltje in een lo-fi jasje. Op ‘Go Now/Run Now’ gaat de distortion in de overdrive. De rest van het album doet er weinig voor onder. En op ‘Foggy Notion’ stoft Bambi Choclate F.C. een (ten onrechte) obscuur gebleven nummer van The Velvet Underground vakkundig af. Het origineel van bijna zeven minuten wordt teruggebracht tot iets meer dan twee minuten. De dreinerige sound van het origineel is gelukkig gebleven, net als de tekst: ”She’s over by the corner, got her hands by her sides, they hit her harder, harder, harder, till they thought she might die”.

Een voorliefde voor de crème de la crème van de New Yorkse underground scene kan je Bambi Choclate F.C. niet ontzeggen. The Velvet Underground, The Modern Lovers (met hun eigen versie van ‘Foggy Notion‘), Dim Stars en Crime, er zijn allemaal flarden van terug te horen op de plaat. Maar The Way Things Are is vooral heel erg Bambi Choclate F.C.!
Recensent:Bart Slaats Artiest:Bambi Chocolate FC Label:Eigen Beheer
Cover RRRags - High Protein

Rrrags - High ProteinHet Nederlands-Belgische rocktrio Rrrags debuteerde in 2018 al meer dan...

Cover Giant Sand - Ramp

Giant Sand - Ramp Je hebt van die bands die zeer gewaardeerd worden door collega muzikanten en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT