RECENSIE: Still Remains - The Serpent

Still Remains - The Serpent
2007-08-26 Met Still Remains is het hard gegaan de laatste jaren. Na het uitbrengen van Love and Lunacy in 2005 zijn ze door de ‘grotere’ jongens mee genomen op tournee. Dit leidde tot optredens in uitverkochte zalen. Met flink wat hulp vanuit het Roadrunner hoofdkantoor, is het nieuwe album daar. Still Remains presenteert The Serpent. Mede mogelijk gemaakt door producer Steve Evetts (The Cure, Hatebreed) en gemixed door Logan Mader (ex-Machine Head en Soulfly gitarist).

Met de gelijknamige openingstrack begint The Serpent te draaien. Lekker, een haast ouderwets, instrumentale intro bijt het spits af. Op de voorgrond is vooral de melodie aanwezig. Wanneer T.J. Miller dan eindelijk zijn gevorderde stem laat zingen is het alweer nummertje twee wat zich afspeelt. ‘The Wax Walls Of An Empty Room’ klinkt lekker snel, melodieus en toegankelijk. Over dit toegankelijke zullen veel mensen gaan zeuren. Laat die mensen lekker! De nummers blijven in je hoofd rond dwarrelen en hebben genoeg explosieve momenten om voor een metal- core band door te gaan. Break en beat- downs zat naast de melodie.

‘Anemia In Your Sheets’ is de eerste single van de cd. Logische keuze aangezien dit nummer ver boven het gemiddelde zit op deze cd. Nummers zoals ‘Avalanche’ en ‘Sleepless Nights Alone’ kunnen hier dan nog wel aan tippen maar doordat de cd halverwege inzakt zullen veel mensen deze nummers niet halen. Track nummer vijf is een heuse ballad. Met het nummer ‘Maria’ proberen de mannen een echte rock- ballad neer te zetten. Het opbouwende is er plus de lekkere “catchy” zin ”All I want to know is how they broke you!”. Spijtig maar waar zakt de cd na dit nummer in om vervolgens niet meer op het zelfde niveau te komen dat zich afspeelt vanaf de openingstrack ‘The Serpent’ tot en met ‘Maria’.

Still Remains heeft wat brute kracht ingeleverd en wat melodie opgenomen. Iets te veel melodie zorgt voor de toegankelijkere kant. Eigenlijk is er niks aan te merken op de kwaliteit van de muziek en deze cd. Volgende keer alleen de vaart erin houden en zo’n balled achteraan zetten.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Still Remains Label:Roadrunner Records
Robert Fripp - At The End of Time

Robert Fripp - At The End of TimeBinnen nu en vijf jaar zal waarschijnlijk een derde van de wereldbevolking de...

Manowar - Gods of War Live

Manowar - Gods of War - Live Na vorig jaar het album Gods Of War te hebben uitgebracht, komt Manowar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT