RECENSIE: Beachdog - Beachdog

Beachdog
2022-07-10 Het ter ziele gaan van John Coffey heeft twee nieuwe bands opgeleverd: Tusky en Beachdog. Waar Tusky oorspronkelijk het vehikel was van John Coffey gitarist Alfred Van Luttikhuizen, is Beachdog de band van John Coffey zanger David Achter De Molen. Maar één plus één is helaas niet altijd twee.

Beachdog verkondigt in haar bio dat Nederland toe is aan een nieuwe harde gitaarrockband. En Beachdog voelt zichzelf uitverkoren om dat gat in de markt op te vullen. En precies zo klinkt Beachdog ook op haar debuutalbum Beachdog. Conform een uitgekiend marketingconcept gefabriceerde rockmuziek.

Beachdog heeft zich laten inspireren door grunge en hardcore. Wel jammer te constateren dat van de originators van het genre weinig is terug te horen maar dat Beachdog vooral teruggrijpt naar een derde garnituur band als Bush, een rockband die het etiket grunge niet eens waardig is. De opgezwollen rockballads ‘Crawl In Pieces’ en ‘Good Morning’ zijn daar het treurige voorbeeld van. Een gastrolletje van Robin Piso (DeWolff) kan de boel niet meer redden.

Op Beachdog speelt Beachdog met dynamiek in de lijn van John Coffey. Het eindresultaat is stevige maar vooral gladgestreken rockmuziek. Voorspelbaarheid troef dus. Je zou er bijna het sjabloon van de rockacademie in herkennen. De hardcore invloeden zijn helemaal ver te zoeken of dat moeten de screams van David Achter de Molen zijn en een furieus intro als dat van ‘Milk’.

Als Beachdog zich met Beachdog wil presenteren als the new loud rockband from the Netherlands, dan klinkt dat nogal aanmatigend. Als je gevoelig bent voor reclameslogans en niet beter zou weten, zou je het nog gaan geloven ook. Beachdog wil graag een pitbull zijn, maar toont zich op Beachdog eerder een tandeloze teckel!
Recensent:Bart Slaats Artiest:Beachdog Label:SnowStar Records
Cover Nomden - Parallel Universe

Nomden - Parallel UniverseTerwijl The Analogues hun voorlopig laatste Beatles shows speelt, werkte de...

Cover The Rumjacks - Brass For Gold

The Rumjacks - Brass For Gold The Rumjacks zijn lekker op dreef en hebben zich niet tegen laten houden...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT