RECENSIE: Ghost Woman - Ghost Woman

Ghost Woman
2022-11-06 Ghost Woman is het alter ego van Evan John Uschenko (Alberta, Canada). Van de beste meneer is online niet bijster veel info te vinden. Hij speelde voorheen met Leeroy Stagger en in The Palmers en Skinny Dyck en toerde als multi-instrumentalist in de band van de eigenzinnige singer-songwriter en landgenoot Michael Rault. Zijn muzikale inspiratie haalt Uschenko (naar eigen zeggen) uit Can en Jefferson Airplane. Ook deelde hij meermaals het podium met geestverwanten Jacco Gardner (NL) en King Gizzard & The Lizard Wizzard (Aus), hoewel Ghost Woman wel iets minder psychedelisch is dan de eerste en iets minder rockt dan de tweede.

Na het uitbrengen van een paar singles vond Uschenko het tijd worden voor de gelijknamige (dan wel titelloze) debuutplaat Ghost Woman. Het album staat vol licht psychedelische pop en rock. Veel reverb en delay op de gitaar en veel galm op de stem zorgt voor een relaxed sixties sfeertje.

De plaat opent met het twangy gitaargeluid van ‘All The Time’, een Creedence Clearwater Revival aandoende track, met het zangwerk van Crosby, Stills, Nash & Young. En dat in zijn eentje! Op het up-tempo rockende ‘Dead And Gone’ klinkt Ghost Woman bijna net zo gruizig als The Jesus & Mary Chain. ‘Clockwork’ is dan weer een bluesy track. ‘Good’ klinkt, voordat de zang invalt, als een verloren gewaande evergreen van The Shadows.

Ondanks de tegenslagen waarmee Uschenko in het verleden te kampen had (van een uitgebrande oefenruimte tot een opengebroken toerbus) heeft hij genoeg inspiratie en energie gevonden om Ghost Woman in zijn eentje in elkaar te knutselen. De plaat is voor Ghost Woman een stap voorwaarts en een mooi alibi om een rondje langs de podia te maken. Ghost Woman heeft met Ghost Woman een aangenaam album gemaakt vol met fijne liedjes. En meer hoeft dat soms niet te zijn!
Recensent:Bart Slaats Artiest:Ghost Woman Label:Full Time Hobby
Cover Terry Allen And The Panhandle Mystery Band - Smokin The Dummy/ Bloodlines

Terry Allen And The Panhandle Mystery Band - Smokin The Dummy/ BloodlinesAmericana artiest Terry Allen draait al heel wat jaren mee. Zijn oeuvre...

Cover Zola Jesus - Arkhon

Zola Jesus - Arkhon Nika Roza Danilova (geboren als Nicole Rose Hummel) timmert al een aantal...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT