RECENSIE: The Coral - Roots & Echoes

The Coral - Roots and echoes
2007-08-30 Roots & Echoes, alleen al met de titel geeft The Coral aan dat zij de mosterd voor hun nieuwste album gewoon weer uit het verre verleden halen. En op de een of andere manier stelde me dat eigenlijk gelijk al gerust. Het is op een vreemde manier namelijk wel weer eens verfrissend als tegenhanger van het geluid van jonge honden als The View, The Rifles, The Pigeon Detectives of 1990s.

The Coral trapt hier af met ‘Who’s gonna find me’, de eerste single van het album. De mooie melodielijn en de lekker stevig hakkende gitaar zorgen ervoor dat het liedje al snel in je hersenpan gebeiteld zit. Puik liedje dus. En zo staat het album vol met puike liedjes, waarvan het merendeel al snel blijft hangen. ‘Jacqueline’, ‘Not so lonely’, ‘Cobwebs’, stuk voor stuk zitten ze erg knap in elkaar. Wel is het af en toe oppassen geblazen dat The Coral niet te oubollig gaat klinken. Zo komt de band maar net weg met ‘Put the sun back’ (met de lullige tekst “we‘ve got to put the sun back in our hearts”), puur omdat je weet dat het ze menens is.

Voor dit album lijken de invloeden zich voornamelijk in de Americana en de Westcoast hoek uit de jaren ’60 te bevinden. Zo hoor je onder andere invloeden van The Byrds en The Beach Boys voorbijkomen. Het coherente geheel (coherenter dan de vorige albums trouwens) geeft het album een nostalgiek karakter. Je zou na beluistering van dit album bijna zin krijgen om je oude platen af te stoffen, of die van je ouders nog eens door te spitten.

Prima plaat dus, van een heerlijk eigengereide band.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:The Coral Label:Deltasonic Records
21 Eyes of Ruby - Conquer

21 Eyes Of Ruby - Conquer the World pt. 2&3 21 Eyes of Ruby (21EoR) is opgericht in januari 2006 en hebben nu al 1 EP...

Kevin Drew - Spirit if...

Kevin Drew - Spirit If... Voluit heet deze cd Broken Social Scene Presents: Kevin Drew – Spirit If......

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT