RECENSIE: The Wombats - The Wombats

The Wombats - The Wombats EP
2007-09-10 Liverpool staat garant voor het leveren van kwaliteitsbands. In de muziekscene van vandaag de dag laat de stad zich niet onbetuigd met bands als The Dead 60’s en The Coral. Aan dit rijtje kunnen we nu The Wombats toevoegen. De heren timmeren al een tijdje aan de weg en hadden met Girls, Boys & Marsupials al een album release in Japan. Nu komen ze met The Wombats EP in aanloop naar de release van het Europese debuutalbum in oktober van dit jaar.

The Wombats was de eerste band die als headliner waren geprogrammeerd in het Carling Acedemy in Liverpool, terwijl ze nog niet onder contract stond bij een label. Ze hebben een korte Duitse tour gedaan en waren te zien op London Calling in Amsterdam.

De EP bevat onder andere de singles ‘Backfire at the Disco’ en ‘Moving to New York’. Deze nummers geven een goed beeld van de diversiteit van de sound van The Wombats. Ze combineren pure pop met rock en punk. Deze ingrediënten mixen ze niet tot één vast geheel, maar bij elk nummer lijken de verhoudingen net iets anders te liggen. ‘Little Miss Pipedream’ wordt zo een zoete popsong, ‘Moving to New York’ laat al wat rockinvloeden horen en ‘Backfire at the Disco’ en ook ‘Kill the Director’ rocken er op los. Het verrassende is dat ondanks het verschil in sound, de nummers stuk voor stuk goed zijn.

Het laatste nummer van de EP is een remix van ‘Kill the Director’ door Cansei de ser Sexy. Voor de liefhebbers van simpele house zal dit een leuk extraatje zijn, de britpop liefhebber had waarschijnlijk liever een nieuw nummer erbij gezien

De band beschikt over de kwaliteit om echt goede nummers te schrijven, die stuk voor stuk hitpotentie hebben. Dat een hit uitblijft, zit hem vermoedelijk in het feit dat hoewel de refreinen goed meebrulbaar zijn, de muziek en de teksten net niet het meezing gehalte hebben dat nodig is om bij het grote publiek te scoren. De kwaliteit van de plaat heb je op het eerste gehoor nog niet door, maar na een keer of vier doorzie je het geheel en valt alles op zijn plaats. Basloopjes, gitaarrifjes en achtergrondkoortjes, niets is te gek en het is allemaal gewoon goed.

Mocht je interesse zijn gewekt, The Wombats zijn op 3 november live te zien op het London Calling festival in Paradiso, Amsterdam. Gaat dat zien!
Recensent:Rogier Bennink Artiest:The Wombats Label:EMI Music
Sleazy Dreams – Good Busy Then!

Sleazy Dreams - Good Busy Then!Deze vijf ruige mannen van Sleazy Dreams komen uit het zuiden van het land....

Fog - Ditherer

Fog - Ditherer Ditherer is alweer het vierde album van Fog , maar tegelijkertid is het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT