RECENSIE: Daughtry - Daughtry

Daughtry - Daughtry
2007-10-02 Dat het alom bekende televisie-programma American Idol het een en ander kan betekenen voor de toekomstige carrière van de artiest in spé blijkt wel uit het voorbeeld van Kelly Clarkson. Ook in Nederland zullen Jamai en Jim nog wel eens terugdenken aan de Nederlandse equivalent Idols. Dat vrijwel niemand de winnaars van de latere edities van zowel het Amerikaanse, als het Nederlandse programma kan herinneren, geeft de keerzijde weer: het eendagsvliegrisico.

Zo nu en dan komt er weer eens een exponent bovendrijven. Zo ook anno 2007 in de vorm van de Amerikaan Chris Daughtry. In Nederland wordt hij langzamerhand steeds bekender vanwege de veelvuldig gedraaide single ‘It’s Not Over’, die onder de noemer Daughtry is uitgebracht. Het nummer en de bijgaande videoclip zijn de zuiverste voorbeelden van de uiterst vervelende Amerikaanse cliché-rock. Tot in de kleinste details worden luisteraar en kijker geconfronteerd met clichématige tekstuele tegelwijsheden, dodelijk saaie akkoordenschema’s, microfoon-poses, decors en ga zo maar door. Niet geheel verrassend gaat de zanger op de achterkant van de cd gekleed in - je raadt het al - een houthakkers-overhemd.

Bij het klinken van de eerste noten van elk van de twaalf nummers die deze cd bevat, zal zelfs een muzikale onbenul met het grootste gemak een aantal aan zekerheid grenzende voorspellingen kunnen doen wat betreft het verdere verloop van die nummers. Zelfs iemand met het statuur van Slash, die zich om raadselachtige redenen heeft ingelaten met deze hopeloze zaak, kan dit zinkende schip niet meer redden. Het enige dat hij doet is pijnlijk duidelijk maken hoe bar slecht de rest van de cd is in vergelijking met het nummer ‘What I Want’, dat hij nog van enige franje weet te voorzien.

Het enige wat dit tot zwakzinnigheid doorgefokte product weet te bereiken is dat het een klap in het gezicht is van elke zichzelf respecterende muziekliefhebber. Maar goed, de drie miljoen Amerikanen die inmiddels deze cd in hun bezit hebben, houden er duidelijk een andere reden op na. Met andere woorden, Daughty zal allang niet meer op kijken van een slechte recensie meer of minder.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Daughtry Label:RCA
See My Solution - Puzzles Like You

See My Solution - Puzzles Like YouHet Zwolse See My Solution timmert al sinds 2000 aan de weg. In de...

Hermano - ..Into The Exam Room

Hermano - ...Into the Exam Room Toen Hermano gevormd werd was het nog de vraag of dit een eenmalig project...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT