RECENSIE: Kensington - Kensington EP

Kensington – Kensington
2007-11-28 Kensington is een chique wijk in west Londen, even ten zuiden van het bekende Hyde park. Sinds 2005 is Kensington ook een Utrechtse band, bestaande uit vier heren die dansbare gitaarmuziek maken. Denk Green Lizard en Di-rect. Inmiddels is Kensington ook de eerste EP van de gelijknamige band. Opgenomen in de studio van Hessel op Terschelling, uitgebracht bij het Amersfoortse label Stuck In A Day. De EP bevat vijf nummers. De band heeft in het voorprogramma gestaan van onder andere Copark, Silence is Sexy, Green Lizard en The Graduate.

Aanstekelijke openingstrack ‘Man | Mission | Mayhem’ is in mei 2007 als internet single uitgebracht en werd in de eerste maand al vijfduizend keer beluisterd. Ook was het nummer hier en daar op de radio te horen, en staat het op de Popronde 2007 sampler. Op de website van de band kan je in de biografie lezen dat Kensington veel invloeden uit de Britpop gebruikt. Ik hoor er vooral Nederlandse en Belgische bands in terug. ‘One Way Traffic’ doet me bijvoorbeeld sterk denken aan K’s Choice. De tweestemmige stukken zijn erg leuk, en ook de opbouw van het nummer is goed. Rustige stukken worden opgebouwd tot een rockend refrein. ‘Envelope’ is het langste nummer op de EP en erg afwisselend. Hoor je in het begin nog een gitaarloopje uit een western waarbij je cowboys over de prairie ziet galopperen, later verandert het in een melancholisch en ietwat duister geheel.

Kensington heeft een EP uitgebracht die de stijl van de band prima samenvat en duidelijk maakt dat ze zowel dansbare rock als wat rustigere nummers aankunnen. Zanger/gitarist en liedjesschrijver Casper Starreveld heeft een prettige stem. De EP is afwisselend, maar hier en daar wat rommelig. Het eerste echte album van Kensington is in de maak, een recensie van dit album zul je te zijner tijd op Festivalinfo lezen.
Recensent:Imre Veen Artiest:Kensington Label:Stuck in a day records
Eisley - Combinations

Eisley - CombinationsBroers en zussen (of andere familieverwanten) die samen een band starten. Het...

Ben Harper & The Innocent Criminals – Lifeline

Ben Harper & The Innocent Criminals - Lifeline Wat doe je als band, nadat je maandenlang op tour bent geweest? Zo snel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT