RECENSIE: Vengeance - Same/Same... But Different

Vengeance – Same/ Same… But Different
2007-12-29 Het leven van een band gaat niet over rozen. Zeker dat van Vengeance niet. De uit Nederland afkomstige hardrockers hebben veel niet zulke fijne dingen meegemaakt. Het doorbreken in het buitenland ging eerst niet goed, een platencontract krijgen viel ook niet mee en de vele wisselingen binnen de band en de automatisch vele zijprojecten van dergelijke bandleden, het overlijden van bandleden en de benodigde seks, drugs en rock’n’roll zorgden ervoor dat Vengeance niet meer hard rockte. Nu zul je denken dat Vengeance niet meer bestaat want ongeveer 80% van de bands hebben te kampen met zulke problemen. Toch bestaan ze nog en zijn ze terug met een soort van best- off live album.

In Nederland zijn ze een graag geziene gast. Ze gaan weer op tour en scharrelden een hoop muzikanten bij elkaar om een cd op te nemen. Uit een ander blik groenten werden een paar andere muzikanten gehaald, of kregen ze deze toch gratis bij de cornflakes? Deze kregen de opdracht om met de overgebleven Vengeance leden live op te treden en meneer ‘Marcel van Staveren met zijn Power- Unit’ kreeg het geweldige idee om tijdens de Back In The Ring tour alle audio op te nemen en dit op een schijfje uit te brengen.

De naam van het album Same/ Same... But Different is ook logisch te verklaren. Het zijn nog steeds dezelfde nummers, met dezelfde praatjes van dezelfde albums maar toch is het net anders. Zo krijg je bij de Mac Donalds om de maand een nieuw speeltje en zo kreeg de band Vengeance dus ook vaak nieuwe leden. Het is bij de Mac ook altijd Same/ Same…, de woorden; “een Mc Chicken menu met een Sprite en twee frietsaus” komen, als ik daar binnen ben, eigenlijk standaard mijn mond uit. Maar als er dan eindelijk dat nieuwe speeltje uitkomt is het net dat stukje But Different. Dan twijfel ik toch grandioos tussen boven vernoemd menu of een Happy Meal met een speelfiguurtje.

Wat moet er nu nog meer over deze cd verteld worden? We kunnen zeggen dat het leuk is voor de liefhebber. Maar wie koopt hierdoor nou een cd? De originele leden zitten niet meer in Vengeance dus hiervoor hoef je het ook niet te doen. De zijprojecten van menig ex- Vengeance lid zijn weliswaar wat onbekender maar stukken interessanter. Surf daarom eens het internet af om te kijken welke dit zijn en geef deze bands een kans. Vengeance is zijn glorietijd voorbij, al heb ik deze persoonlijk niet meegemaakt.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Vengeance Label:Metal Heaven
Skirt – demo

Skirt - Steer/ Long Day Skirt , een band uit Amersfoort, wil met hun nieuwste demo naar eigen zeggen...

The Straits– Under Construction

The Straits (NL) - Under Construction De ervaring leert dat de omschrijving van de eigen muziek niet het sterkste...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT