RECENSIE: The Sheila Divine - Where Have My Countrymen Gone

2002-06-09 Soms vraag je je af hoe vaak je nog stadionrock aan moet horen. Hoe minder hoe beter, maar gezien de volle stadia die bands als Live en U2 trekken, blijken er toch nog verdacht veel mensen op te zitten wachten. Het is dan ook geen wonder dat een band als The Sheila Divine het vooral in de Verenigde Staten goed doet, een land waar muzikale vernieuwing door het grote publiek niet echt gewaardeerd wordt.

Toegegeven, deze Bostonse band, die in 1998 begon, klinkt niet slecht op hun derde cd, 'Where Have My Countrymen Gone'. Een beetje een dichtgesmeerde productie, met veel toegevoegde kleine sfeereffectjes, die bijdragen aan de ietwat melancholische sfeer die de cd uitademt. Maar dat ligt voornamelijk aan de flexibele stem van zanger/gitarist Aarom Perrino, die zowel fluistert als af en toe lekker uithaalt. Dit in combinatie met de muziek die veel op een bij vlagen venijnige U2 lijkt, zal er waarschijnlijk voor zorgen dat deze band nog wel een keer op Pinkpop komt te staan. Tenminste, als TMF even meewerkt door de clip van 'Countrymen' een paar keer te laten zien in een programma als Rockzone.

Als Nickelback bekend kan worden met hun vrij middelmatige en weinig verrassende muziek dan kan The Sheila Divine dit ook.
Recensent:Jasper van Vugt Artiest:The Sheila Divine Label:B-Track

Smogus - NastyDe drie nummers van Smogus welke op deze korte demo te horen zijn hebben er...

Soulfly - "3" Soulfly doet op dit derde studioalbum precies wat je van ze kan verwachten....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT