RECENSIE: One Bullet Left - One Bullet Left

One Bullet Left – One Bullet Left
2008-06-28 Elke metal luisterende puber droomt ervan; zelf spelen in een metalband. Nou kan je Guitar Hero III aan schaffen in de speelgoedwinkel, of een strakke thrashmetal band oprichten en er volledig voor gaan. Dit laatste dachten de jongens van One Bullet Left. Eind 2006 kwamen de kids bij elkaar en al snel werd er een demo opgenomen. Nou was het niet de demo die indruk maakte, maar de gemiddelde leeftijd van One Bullet Left: 14 jaar!

Met de demo kwam de band naar voren in bladen als Aardschok en werd de naam al snel verspreid. Veel festivals wilden de band boeken, uiteindelijk kwam de band op het podium op onder andere Waldrock, Dauwpop , Stonehenge en het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Als hoogtepunt een show in de support van Megadeth met een positief verbaasde Dave Mustaine. Een jaar na de demo komt de ‘Youngest Dutch Metal Band’ met hun eerste langspeler. Op de achterkant van het hoesje zien we onder andere afbeeldigen van optredens bij Villa Live en De Wereld Draait Door. Aan de binnenkant een leuke verwijzing naar de leeftijd van de band met een grote afbeelding ‘Parental Advisory Explicit Youth’.

Wanneer het plaatje de cd-speler in gaat knalt de plaat na een rustig intro goed los met ‘Buried Alive’, de smaakmaker van het schijfje. Het is gedurende het luisteren wel duidelijk waar de inspiratie van One Bullet Left vandaan komt: Duitsland. Het twaalf nummers tellende schijfje is doordrenkt van de Kreator en Sodom stijl en de nummers doen nauwelijks onder voor deze grootheden.

Kortom: hou je van Duitse thrash als Kreator, Destruction en Sodom? Check One Bullet Left! Deze zomer zal de band onder andere te zien zijn op Zwarte Cross in Lichtenvoorde, Dicky Woodstock in Steenwijk festival en Geuzenpop in Enschede.
Recensent:Bas van Poppel Artiest:One Bullet Left Label:Eigen Beheer
Emmanuel Jal – Warchild

Emmanuel Jal - WarchildSoms is het cv van de artiest minstens zo belangrijk als de muziek die hij...

Wonderfools - Too Late To Die Young

The Wonderfools - Too Late to Die Young Wonderfools is een ouderwetse glamrockband die zichzelf de naam punk heeft...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT