RECENSIE: Simian Mobile Disco - Sample and Hold (Attack Decay Sustain Release Remixed)

Simian Mobile Disco – Sample And Hold (Attack Decay Sustain Release Remixed)
2008-07-14 De Engelse band Simian is in ons land vooral bekend door de remix die Justice maakte van ‘Never Be Alone’. Het Franse duo verbouwde deze track tot ‘We Are Your Friends’ en zette zichzelf hiermee in één klap op de kaart. Toen Simian in 2005 ophield te bestaan gingen twee van de leden, James Shaw en James Ford, samen verder als Simian Mobile Disco. Vorig jaar verscheen het eerste album van dit duo, getiteld Attack Decay Sustain Release (hier lees je een recensie van dat album).

Eerder dit jaar verscheen er nog een EP van Simian Mobile Disco en nu is er een remixversie van het debuutalbum verschenen, die de titel Sample And Hold heeft meegekregen. Op dit album staan alle tracks van Attack Decay Sustain Release, in dezelfde volgorde, maar dan als remix. Elke remix is door iemand anders gemaakt en de heren Shaw en Ford hebben zelf de tien mixen uitgekozen. Onder de remixers zijn bekende namen zoals Simon Baker, Shit Robot en Joakim.

Bij een remixalbum is het altijd de vraag hoeveel de remixen toevoegen aan de originele versies. In dit geval is het antwoord op deze vraag niet eenduidig. Sommige remixen op Sample And Hold zijn erg sterk. Zo is de Shit Robot Remix van ‘It’s The Beat’ zeker net zo goed als het toch al geweldige origineel en misschien zelfs nog wel iets beter. Ook de vrij kale remix die Joakim maakte van ‘Hustler’ is erg sterk net als de Oscillation remix van ‘Tits & Acid’.

De remix van ‘Love’ door Beyond The Wizard’s Sleeve, oftewel Erol Alkan en Richard Norris is leuk, maar deze overtreft het origineel niet en dit laatste geldt eigenlijk ook voor de meeste andere remixen op Sample And Hold. Pinch’s ‘I Believe In bassline Therapy’ Remix van ‘I Believe’ bevat inderdaad een erg vette baslijn, maar de mooie zangpartij uit de originele versie is helaas gesneuveld. De Simon Baker Remix van ‘Sleep Deprivation’ is een stuk minder krachtig dan het origineel en met z’n ruim tien minuten ook nog eens veel te lang.

Niet dat Sample And Hold hiermee een slecht album is, zeker niet. Deze remixversie van Attack Decay Sustain Release is alleen een stuk minder essentieel dan het originele album. Dat is overigens zeker geen schande, want Attack Decay Sustain Release was één van de beste drie danceplaten van 2007 (de andere twee zijn de debuutplaten van Justice en Digitalism) en elke serieuze muziekliefhebber zou dit album is z’n kast moeten hebben staan. Sample And Hold is daarentegen vooral geschikt voor de fans en verzamelaars.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Simian Mobile Disco Label:Wichita Recordings LTD / V2
UB40 – TwentyFourSeven

UB40 - TwentyFourSevenHet gaat de laatste tijd niet zo goed met UB40 . De band wordt geplaagd door...

Black Affair – Pleasure Pressure Point

Black Affair - Pleasure Pressure Point Black Affair is het nieuwste project van ex-Beta Band frontman Steve Mason....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT