RECENSIE: Hooghwater - Hooghwater

Hooghwater – Hooghwater
2008-07-16 We hebben weer eens een cd uit ons eigen kikkerlandje. Tilburg is namelijk de thuisbasis van de heren uit Hooghwater. De twee grondleggers van deze band gaan door het leven met de namen Joseph Meurs en Chris Blankers. Twee jongens die de opkomst en het steeds minder populair worden van de hardcore scene van dichtbij hebben mogen meemaken. Speelden ze eerst in Restless Youth, welke hardcore punk met 70’s rock combineerde, nu maken ze samen met Ries Doms muziek onder het vaandel rock. Ries sloeg overigens eerder met zijn stokjes op een drumstel bij bands zoals The Spades en Powervice, bands waarmee je Hooghwater beter kunt vergelijken dan Restless Youth. Op de MySpace van Hooghwater vinden we ook nog een naam terug van de bassist. Dave van Beek maakt dit kwartet compleet zodat ze naar de Burning Ear Studios in Essen konden gaan om daar samen met producer Paul Grace Smith en Pieter Kloos (o.a. Motorpsycho) een vijfnummer tellende demo op te nemen. Dave zal echter alleen een studio persoon zijn aangezien er op de promo foto’s slechts drie mannen te vinden zijn.

Het valt meteen op dat alles op deze cd professioneel benaderd is. Het geluid is werkelijk subliem, de zang komt perfect boven de gitaren uit en de drums staan zeer warm afgesteld. Het artwork van deze demo is ook van boven gemiddelde kwaliteit. Een kartonnen slipcase met bandfoto en rare tekeningen zorgt voor een aangename verrassing. Al is de muziek iets minder verrassend vergeleken tot de productie en zorg voor deze demo, hij mag er nog steeds wezen. We zijn benieuwd of het iets gaat uithalen met deze band. Om groot te worden in Nederland makten ze net de ‘verkeerde’ muziek in het al zo overvolle rakende muziekwereldje. Hooghwater staat binnenkort wel op het ZXZW festival om een, hier mogen we toch wel van uitgaan, mooie thuiswedstrijd te spelen.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Hooghwater Label:Suburban Records
Subtle – Exiting Arm

Subtle - Exiting ArmIn 1997 richtten een aantal mensen Anticon op. Anticon is een onafhankelijk...

Sigur Rós - með suð í eyrum við spilum endalaust

Sigur Rós - með suð í eyrum við spilum endalaust Het vergt het nodige knip- en plakwerk, maar uiteindelijk staat með suð í...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT