RECENSIE: Trash Talk - Trash Talk

Trash Talk – Trash Talk
2008-08-20 Uit Sacramento bereikte mij de laatste aanklacht van Trash Talk, een hardcore band in de hardste categorie. De band is in 2005 begonnen met hun snoeiharde old-school hardcore en heeft sinds die tijd een cassette demo, een single, een split EP en twee EP’s uitgebracht. Geheel volgens de traditie op diverse soorten vinyl. De band bestaat uit vier leden die samen met de bloedfanatieke fans ervoor zorgen dat elk optreden een onvergetelijke chaos wordt.

Nu dan tijd voor een volledig album met de eenvoudig titel Trash Talk. Al is het woord volledig wel met een korrel zout te nemen omdat het hele plaatje slecht veertien minuten klokt. En dat voor twaalf songs. De band wordt nog wel eens vergeleken met de vroege Agnostic Front maar ook raakvlakken met de grindcore zijn volop aanwezig. Als is door de zang en de teksten Trash Talk duidelijk een band die in stevig in de hardcore geworteld is. Er wordt vooral tegen de gevestigde orde (lees kerk en staat) geschopt.

Muzikaal is het allemaal intens smerig en duister. Het album begint nog vrij kalm met een stukje vervormde bas. Al snel wordt het tempo opgevoerd om niet meer tot rust te komen tot aan het laatste nummer. Al heeft bijna elk nummer wel even een wat langzamer stukje om vervolgens een enorm snelle blastbeat over ons uit te storten. Ook de knorrende bas heeft in bijna elk nummer wel een belangrijke rol. Beste nummers zijn 'I Block’, ‘Dig’ en ‘Shame’. Er staat zelfs in de vorm van ‘Onward And Upload’ nog een instrumentaaltje op. Bij het laatste lange nummer ‘Revelation’ krijg je aan het eind het idee dat je speakers het aan het begeven zijn.

Trash Talk is niet voor gevoelige oortjes. Ik denk dat liefhebbers van extreme hardcore maar ook mensen die grindcore kunnen waarderen dit gerust eens kunnen uitproberen. Probeer dan de vinylversie te scoren. Die is eenvoudig en voor een luttel bedrag te bestellen via www.trashtalkhc.com. Zonder meer een lekker extreem plaatje.
Recensent:Jan Didden Artiest:Trash Talk Label:Reflections Records
Albert Hammond Jr. – Cómo Te Llama

Albert Hammond Jr - ¿Cómo Te Llama?Fans van The Strokes moeten het al een aantal jaren zonder volwaardig album...

Headphone – Ghostwriter

Headphone - Ghostwriter Zo eens in de zoveel tijd breekt er een band door waarvan je hoopt nog heel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT