RECENSIE: The Palookas - The Warming Up

Geen Coverart Beschikbaar
2004-06-28 The Palookas spelen ska. Dat doen ze al weer een paar jaar, sinds eind 2001. En ze doen het niet slecht. In de vrije vertaling betekent de bandnaam van The Palookas zoiets als “de onbehouwen lummels”. Dit jaar kwamen deze onbehouwen lummels met het acht nummers tellende 'The Warming Up'.
Na het intro 'The Warming-up (Part 1)' komen The Palookas gelijk goed op gang met het 'Why must we stay', vrolijke pret-ska met een goed vertegenwoordigde blazerssectie. Tijdens het volgende nummer 'Smile' wordt enigszins gas terug genomen, om vervolgens met 'Mad Ed' weer flink los te barsten. The Palookas gaan er lekker tegenaan! De up-tempo pret-ska wordt afgewisseld met meer rustige stukjes. Deze tempowisselingen verlopen geheel natuurlijk en komen de variatie ten goede. Zanger Charles heeft een aangename, heldere stem, die er onder andere voor zorgt dat nummers als 'Why must we stay' en 'Baby' goed blijven hangen. Het instrumentale nummer 'Bob Nowgorod' zit goed in elkaar, ook dit nummer draagt weer bij aan de variatie van het geheel. Het tevens instrumentale nummer 'The Warming-up (Part 2)' geldt als goede afsluiting van dit alles. Of misschien juist, zoals de titel al zegt, als opwarmertje, om in de goede stemming te komen.
Na het beluisteren van 'The Warming Up', heb ik in ieder geval wel zin gekregen om flink te gaan skanken. The Palookas weten zich, volgens eigen zeggen, bij elk optreden weer te bewijzen door 'de zaal volledig skankend op zijn kop te zetten'. Ik ben benieuwd!
Recensent:Ike Breed Artiest:The Palookas Label:Eigen Beheer
Vandals - Hollywood Potato Chips

The Vandals - Hollywood Potato ChipNaast al hun nevenactiviteiten hebben the Vandals ook nog tijd gevonden om...

Burn NL-Burn 1

Burn NL - Burn I Het hoogstaande intro bij het nummer 'Dying Town' zou bij de grote metalbands...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT