RECENSIE: Peter Habets - Peter Habets

Peter Habets – Peter Habets
2009-01-14 De in Utrecht woonachtige Peter Habets is geen nieuwkomer in het singer/songwriter genre. Met zijn vorige band Matzko heeft hij vijf albums uitgebracht. Nu is het tijd voor zijn eerste solo werk. Een man, een gitaar en een mondharmonica. Dat is alles.

Dat je niet veel nodig hebt om een liedje goed aan te kleden bewijst Peter Habets op deze vier nummers tellende demo. Sterker nog, hoe minder instrumenten hoe beter moet hij gedacht hebben. Het opgetogen ‘Little Wonder’ laat horen dat singer/songwriter muziek niet altijd neerslachtig en zwaarmoedig hoeft te zijn. Dit up-tempo nummer zorgt ervoor dat je voet snel met de maat mee gaat tikken. ‘TV Instead Of Candlelight’ klinkt al meer zoals de Folkmuziek zoals wij die in gedachte hebben. Tokkelgitaarspel, vrij monotone zangpartij en een aanstekelijke mondharmonicapartij. Habets laat horen dat hij het vak van folkmuzikant goed verstaat. Goede nummers met weinig toeters en bellen. Terug naar de basis. Zoals we het graag willen horen.

Jammer dat er maar vier nummers staan op dit schijfje. Habets weet de aandacht van de luisteraar vast te houden met zijn muziek. Maar het blijft even afwachten of dat ook lukt met een heel album. Als Habets het lukt om het niveau van deze demo te handhaven, gaat dat ongetwijfeld lukken.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Peter Habets Label:Eigen Beheer
The Inspector Cluzo – The Inspector Cluzo

The Inspector Cluzo - The Inspector CluzoHet meest bijzondere aan The Inspector Cluzo is dat ze met zijn tweeën...

Tenement Kids – We’ve All Been Down

Tenement Kids - We've all been Down De heren van de Tenement Kids zijn vooral bekend in de punk en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT