RECENSIE: The Riverboat Gamblers - Underneath the Owl

Riverboat Gamblers – Underneath The Owl
2009-04-26 De punkrock formatie Riverboat Gamblersis in Nederland amper bekend, terwijl de band toch alweer aan haar vierde album toe is en zowat negen jaar bestaat. De band komt uit Texas en doet het in het thuisland wel aardig. Niet verbazingwekkend omdat dit soort muziek het in de Verenigde Staten altijd lekker doet. Up-tempo niets-aan-de-hand punkrock in het straatje van Rancid, Blink 182 en noem ze maar op. Daarbij passen natuurlijk wijsneuzige teksten die handelen over drank, gokken, relaties en de bijbehorende problemen

Het is nu aan het Volcom label om Riverboat Gamblers, waar de band sinds vier jaar onder contract staat, in Europa wat bekendheid te geven. Of dat met de nieuwe plaat Underneath The Owl gaat lukken is maar de vraag. Op het album staan elf punkrock songs, waarvan sommige lekker in het gehoor liggen en anderen nogal tenenkrommend zijn. De liedjes zijn opgebouwd in het standaard coupletrefrein stramien en hebben soms best lekkere overgangen, maar een aantal nummers hebben het gewoon niet. Opener ‘DissDissDissKissKissKiss’, single ‘A Choppy Yet Sincere Apology’ en afsluiter ‘Victory Lap’ zitten aan de goede kant van de medaille. Daar tegenover staan niemendalletjes als ‘Alexandria’ en ‘Sleepless’ met als absoluut dieptepunt het slome ‘The Tearjerker’ dat over relatieproblemen handelt. Vermelden waard is nog de vibrafoon bijdrage van DJ Bonebrake op ‘Robots May Brake Your Heart’ en het stevige ‘Catastrophe’ dat eigenlijk als blauwdruk voor het gehele album had moeten gelden. Dit nummer is met voorsprong het beste en stevigste nummer op deze plaat.

Waarschijnlijk zal Underneath The Owlhet in Amerika wel redelijk doen, maar in Europa zal ook dit album geen verkooprecords gaan halen. Ongetwijfeld zijn er nog genoeg mensen die dit album heel aardig zullen vinden omdat het eenvoudig weghapt en ook als achtergrondmuziekje niet storend is, maar of dat nou de bedoeling was van dit plaatje? Typisch geval van net niet.
Recensent:Jan Didden Artiest:The Riverboat Gamblers Label:Volcom
Callisto – Providence

Callisto - ProvidenceEen recensie schrijven over Providence het nieuwe album van Callisto is niet...

Kelly Clarkson - All I Ever Wanted

Kelly Clarkson - All I Ever Wanted All I Ever Wanted is alweer het vierde album van popster Kelly Clarkson ....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT