RECENSIE: Lindstrom Thomas - II

Lindstrøm & Prins Thomas - II
2009-10-14 In 2004 bundelden Lindstrøm & Prins Thomas voor het eerst hun krachten op de Further into the Future ep. Nu, vijf jaar en meerdere samenwerkingen later, zijn ze terug met II. Een verzameling nummers die voortborduurt op eerder werk, maar tegelijkertijd fris aanvoelt. Reinterpretations, het eerste volledige album van de twee, werd lovend ontvangen door de pers. De nieuwigheid is er misschien een beetje vanaf nu. Toch blijft het een van de fijnste samenwerkingen op het gebied van elektronische muziek.

Het schijfje telt volgens de cd speler 99 nummers en duurt ruim zeventig minuten. In werkelijkheid staan er zo'n zeven nummers op, maar slaat het duo de meerderheid van het numerieke stelsel over. Ze hebben sowieso niet echt op met gestelde maatstaven en gebruiken. Lindstrøm & Prins Thomas doen waar zij zelf zin in hebben. Dat resulteert in een reis langs verre planeten. Die zijn niet allemaal even mooi, maar toch wel leuk om eens te bezoeken.

Space disco is nog steeds de beste manier om de muziek van de twee te omschrijven. Al neigt de plaat af en toe meer naar ambient. Echte floorfillers staan er dan ook niet op. De perfecte achtergrondplaat voor een loungeclub is het echter wel. De plaat springt af en toe uit de bocht door naar een voorzichtige climax toe te werken, maar over het algemeen is de toon bescheiden.

De muziek bestaat voornamelijk uit elektronische klanken ondersteund met percussie en piano. Vooral door laatstgenoemde krijgt de cd een vrij beschaafd geluid. In principe is daar niets mis mee natuurlijk, maar het had geen kwaad gekund om af en toe buiten de lijntjes te kleuren. Dit album zal niemand echt bijblijven. Hopelijk levert een volgende samenwerking dan ook wat meer vuurwerk op.
Recensent:Harm Groustra Artiest:Lindstrom Thomas Label:Eskimo Records
Fuse Presents: Anthony Rother

Anthony Rother - Fuse Presents Anthony RotherDe afgelopen zeventien jaar heeft Anthony Rother hard gewerkt aan zijn...

Neil Young – Fork In The Road

Neil Young - Fork in the Road De pensioengerechtigde leeftijd heeft ook hij inmiddels al wel bereikt, maar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT