RECENSIE: Men Without Pants - Naturally

Men Without  - Naturally
2009-05-26 Men Without Pants is een samenwerking tussen de drummer van Jon Spencer Blues Explosion, Russell Simins, en de hiphopproducer Dan the Automator, producer van bijvoorbeeld de Gorillaz. In Men Without Pants is de rolverdeling als volgt: Russell speelt gitaar, zingt en drumt, Simins produceert en mixt. Naast de twee grootheden duiken Sean Lennon, “de zoon van”, en de leden van de Yeah Yeah Yeahs op om het geluid af te maken. Samen maakt dit bonte gezelschap een mix tussen industrial en rock.

Een ruige mix is het, die Men Without Pants voor ogen heeft. Het is allemaal uiterst luid en onafgewerkt. Ondanks dat klinkt de mix die ze gezamenlijk creëren behoorlijk radio-vriendelijk, het is zeker geen zware pil deze plaat. Ook is het geen super-vernieuwend geluid wat de band maakt, maar het sluit wel zeer goed aan bij de Amerikaanse west-kust muziek van het laatste moment. Electronische beats in Keep on Movin’ doen denken aan het dansbare nieuwe album van Yeah Yeah Yeahs, Let’s Meet in Real Life brengt je net iets meer in de garage-rock van The Kills. Stuk voor stuk zijn het nummers met een rockbeat, die gedraaid zouden kunnen worden op een dansfeest. ‘All You Need is Luck’ is dan misschien nog wel het meest herleidbaar tot de knetterharde Jon Spencer Blues Explosion, en is daardoor ook wel het meest vernieuwende en verfrissende nummer op de cd. Kletterende drumpartijen worden door ondersteunt door bijna-valse vrouwenzang, die de vrij slechte zang van Simmins vervangt. Af en toe komen er gitaar doorheenwalsen, die het plaatje compleet maakt.

Geen verplichte kost op deze cd. Wel een goede, gevarieerde cd met leuke catchy nummers die het midden houden tussen rock en hardere dance. Fijn als je op de hoogte wil blijven van wat er nu in het populaire indie-circuit gebeurt. Een wel aardige plaat, gemaakt door twee rasmuzikanten met een CV van hier tot Tokio.
Recensent:Erik Oudman Artiest:Men Without Pants Label:Vicious Circle
Drew Nelson – Dusty Road To Beulah Land

Drew Nelson - Dusty Road to Beulah Land Dusty Road To Beulah Land is het tweede album van de Amerikaanse...

Atta – I just love tot say I called you

Atta - I Just Love to Say I Called You Over sommige bands valt niet zo heel veel te zeggen. Zo ook niet over Atta ....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT